16.01.2012 16:47

Domáca tlačenka

Varenie – Recepty – Mäso a ryby



Doma poctivo pripravená tlačenka je obľúbenou studenou pochúťkou, ku ktorej sa výborne chutí cibuľa a chlieb.


Ingrediencie:
  • 1 kg mäsa z bravčovej hlavy bez kosti   
  • 1 bravčový jazyk   
  • 1 bravčové srdce    
  • 500 g obrezkov z mäsa   
  • 500 g bravčovej kože  
  • majorán  
  • niekoľko strúčikov cesnaku   
  • mleté čierne korenie  
  • soľ   
  • 2 bravčové žalúdky

Príprava:

Všetky mäsové časti z ošípanej uvaríme a pokrájame na väčšie kúsky. Potom pridáme také množstvo silného vývaru, aby mäsové časti v ňom neplávali, ale vytvárali hustú zmes. Tú ešte ochutíme mletým čiernym korením, soľou majoránom, a rozotrenými strúčikmi cesnaku (množstvo závisí od našej chute). Všetko dobre premiešame a zmesou naplníme bravčové žalúdky, ktoré dobre uzavrime špagátom. Môžeme použiť aj hotové špeciálne obaly na prípravu tlačenky. Tlačenku potom varíme asi 2 hodiny na miernom ohni. Uvarenú ju vyberieme, zaťažíme doštičkou a necháme vychladnúť. Až potom ju krájame na plátky.

 

—————

Späť


Komentár

Neboli nájdené žiadne príspevky.

Pridať nový príspevok


Kontakt

magazín Doma a Rada