24.09.2021 16:02
Diviačie rezne v tlakovom hrnci
Varenie – Recepty – Mäso a ryby
Divina dusená vo vlastnej šťave a vylepšená praženou slaninou.
Ingrediencie:
500 g diviačieho mäsa
- mleté čierne a biele korenie
- hladká múka
- 40 g masti
- 1 veľká cibuľa
- 1 lyžička papriky
- 30 g údenej slaniny
Príprava:
Mäso umyjeme, utierkou poutierame, pokrájame na plátky a vyklepeme. Potom rezne posolíme, posypeme mletým čiernym i bielym korením a obalíme v múke. Plátky mäsa na rozpálenej masti opečieme z oboch strán a vyberieme. V masti potom opražíme dosklovita pokrájanú cibuľu, posypeme mletou červenou paprikou, premiešame, pridáme opečené plátky mäsa, podlejeme horúcou vodou, tlakový hrniec uzavrieme a dusíme. Údenú slaninu pokrájame na kocky a opražíme. Na udusené mäso vo vlastnej šťave vylejeme opraženú slaninu a ozdobíme petržlenovou vňaťou. Podávame so zemiakmi a zeleninovým prívarkom.
—————