12.10.2020 15:59
Divá kačica pečená
Varenie – Recepty – Mäso a ryby
Divá kačka chutí výborne pečená podávaná s dusenou červenou kapustou zemiakmi.
Ingrediencie:
1 divá kačica
- soľ
- mleté čierne korenie
- majoránka
- 100 g masla
Príprava:
Kačicu očistíme z peria, vypitveme, nohy, krk s hlavou a krídla odrežeme (môžeme použiť na prípravu chutného vývaru) a necháme niekoľko hodín odležať na chladnom mieste. Potom kačicu umyjeme, zvnútra i zvonku osolíme, okoreníme a posypeme majoránkou. Dáme na pekáč, polejeme maslom a podlejeme vodou. V rúre dusíme najprv zakrytú a potom odokrytú za častého polievania dopečieme domäkka. Podávame s varenými zemiakmi a dusenou červenou kapustou alebo kapustovým šalátom.
—————