12.10.2020 15:59

Divá kačica pečená

Varenie – Recepty – Mäso a ryby

 

Divá kačka chutí výborne pečená podávaná s dusenou červenou kapustou zemiakmi.

 

Ingrediencie:
  • 1 divá kačica
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • majoránka
  • 100 g masla
Príprava:

Kačicu očistíme z peria, vypitveme, nohy, krk s hlavou a krídla odrežeme (môžeme použiť na prípravu chutného vývaru) a necháme niekoľko hodín odležať na chladnom mieste. Potom kačicu umyjeme, zvnútra i zvonku osolíme, okoreníme a posypeme majoránkou. Dáme na pekáč, polejeme maslom a podlejeme vodou. V rúre dusíme najprv zakrytú a potom odokrytú za častého polievania dopečieme domäkka. Podávame s varenými zemiakmi a dusenou červenou kapustou alebo kapustovým šalátom.

 

—————

Späť


Diskusia k článku

Neboli nájdené žiadne príspevky.

Pridať nový príspevok


Kontakt

magazín Doma a Rada