13.06.2011 21:21
Diétna kuracia polievka
Varenie – Recepty – Polievky
Jemný mäsový vývar aj pre menej skúsených kuchárov, vhodný aj pre rekonvalescentov a ľudí s citlivým tráviacim systémom.
Ingrediencie:
1 kurča
- 2 l vody
- 250 g koreňovej zeleniny
- 30 g póru
- zelená petržlenová vňať
- soľ
Príprava:
Umyté kurča dáme do studenej vody a varíme do polomäkka. Potom už môžeme pridať očistenú zeleninu pokrájanú na rezance a pór pokrájaný na kolieska. Osolíme a varíme, kým mäso nezmäkne. Kurča potom vyberieme, vykostíme, nakrájame na menšie kúsky, vložíme späť so polievky a ešte povaríme. Ak chceme mať polievku hustejšiu, zavaríme do nej malé fliačky alebo tenké rezance a vhodnou závarkou môže byť prípadne aj zelenina uvarená v polievke a pokrájaná na menšie kúsky.
—————