13.06.2011 21:21

Diétna kuracia polievka

Varenie – Recepty – Polievky

 

Jemný mäsový vývar aj pre menej skúsených kuchárov, vhodný aj pre rekonvalescentov a ľudí s citlivým tráviacim systémom.

 

Ingrediencie:
  • 1 kurča
  • 2 l vody
  • 250 g koreňovej zeleniny
  • 30 g póru
  • zelená petržlenová vňať
  • soľ
Príprava:

Umyté kurča dáme do studenej vody a varíme do polomäkka. Potom už môžeme pridať očistenú zeleninu pokrájanú na rezance a pór pokrájaný na kolieska. Osolíme a varíme, kým mäso nezmäkne. Kurča potom vyberieme, vykostíme, nakrájame na menšie kúsky, vložíme späť so polievky a ešte povaríme. Ak chceme mať polievku hustejšiu, zavaríme do nej malé fliačky alebo tenké rezance a vhodnou závarkou môže byť prípadne aj zelenina uvarená v polievke a pokrájaná na menšie kúsky.

 

—————

Späť


Komentár

Neboli nájdené žiadne príspevky.

Pridať nový príspevok


Kontakt

magazín Doma a Rada