19.01.2013 15:02

Debrecínske bravčové karé

Varenie – Recepty – Mäso a ryby

 

Chutné plátky duseného karé zaujímavé aj pre údenú chuť debrecínskych párkov.

 

Ingrediencie:
  • 350 g bravčového karé   
  • 100 g debrecínskych párkov   
  • 3 lyžice oleja    
  • 2 cibule     
  • 3 lyžičky hladkej múky    
  • mletá červená paprika    
  • mleté čierne korenie   
  • soľ

 

Príprava:

Do bravčového mäsa urobíme pomocou noža pozdĺž vlákien dva otvory, do ktorých zasunieme debrecínske párky. Otvor zašijeme a mäso opečieme sprudka zo všetkých strán na oleji. Potom ho vyberieme a na rovnakom tuku opražíme pokrájanú cibule, pridáme zvyšok na kolieska pokrájaných debrecínskych párkov, červenú papriku, čierne korenie, soľ, trochu vody a opečený kus plneného mäsa. Dusíme ho domäkka, ak treba, podlievame vodou. Hotové mäso vyberieme, niť odstránime a priečne cez vlákno ho pokrájame ho na plátky. Podávame poliate hustou šťavou a ako príloha je vhodná rovnako tarhoňa ako halušky, knedľa alebo ryža.

—————

Späť


Komentár

Dátum: 27.10.2018

Vložil: Helena

Titulok: Pomoc.kucharka

To mäsko je supeeeeeeeeer ,ozaj oplatí sa to urobit

Odpovedať

—————

Pridať nový príspevok


Kontakt

magazín Doma a Rada