07.07.2020 17:13

Debrecínska sekaná pečienka

Varenie - Recepty – Mäso a ryby

 

Debrecínska sekaná je ochutená zmes z jemne zomletého hovädzieho mäsa s párkami a slaninou.

 

Ingrediencie:
  • 500 g hovädzieho mäsa
  • 150 g slaniny
  • 100 g párkov
  • 2 vajcia
  • 80 g strúhanky
  • 50 g škrobovej múky
  • 250 ml vody
  • 1 stredná cibuľa
  • cesnak
  • soľ
  • rasca
  • mletý muškátový kvet
  • mletá červená paprika
  • olej na opekanie
Príprava:

Nemastné hovädzie mäso umyjeme, osušíme, pokrájame a dva- až trikrát zomelieme. Pridáme zomletú alebo postrúhanú cibuľu s pretlačeným cesnakom, vajcia  s trochou vody dôkladne premiešame. Nakoniec pridáme strúhanku namočenú vo vode, škrobovú múku, všetky pochutiny a pokrájané párky i slaninu. Zmes dobre premiešame a rozdelíme ju do dvoch pergamenových a plastových vrecúšok (na prípravu tlačenky), dobre zabalíme, na koncoch upevníme motúzom a vložíme do vriacej vody vo väčšom hrnci. Hneď znížime prívod tepla a sekanú nevaríme iba ohrievame pri teplote 80 až 90 C približne 2 hodiny. Potom vyberieme a necháme vychladnúť. Studenú pečienku potom pokrájame na oplátky a opečieme na oleji do červena. Podávame s chlebom a zeleninovým šalátom. Môžeme ju však využiť na doplnenie studených mís.

 

—————

Späť


Diskusia k článku

Neboli nájdené žiadne príspevky.

Pridať nový príspevok


Kontakt

magazín Doma a Rada