01.08.2015 12:03

Cukrový „golierik“

Varenie – Rady do kuchyne

 

Čas podvečerných letných posedení s priateľmi s pocitom výnimočnej pohody si žiada aj výnimočné pohostenie. Výborne sa hodia lahodné koktaily s typickým imidžom.

Vysoký pohár, farebná slamka, kúsky ovocia, pár kociek ľadu a k tomu efektný okraj, ktorý osladí každý dúšok kokteilu. Ako si takýto cukrový golierik urobiť, ak si pripravujeme miešané nápoje doma? Nie je nič ľahšie, trik barmanov je veľmi jednoduchý.

  • Potrebujeme polovicu plátku citrónu, ktorú ešte v strede narežeme.
  • Potom ho nastokneme na okraj pohára a prejdeme ním po celom obvode, aby sme okraj navlhčili.
  • Napokon pohár otočíme hore dnom a ponoríme do vrstvy práškového alebo jemného kryštálového cukru. Trochu pootáčame, aby sa na okraj  nalepilo čo najviac kryštálikov a necháme zaschnúť.
  • Až potom aranžujeme nápoj s ovocím, ktorý sa nazýva krusta.

 

redakcia Doma a Rada, FOTO: everystockphoto.com

—————

Späť


Diskusia k článku

Neboli nájdené žiadne príspevky.

Pridať nový príspevok


Kontakt

magazín Doma a Rada