03.08.2016 16:58

Čučoriedkový džem

Varenie – Recepty – Zelenina a ovocie

 

Džem z tmavých bobúľ čučoriedok očarí všetkých milovníkov letných vôní a chutí leta.

 

Ingrediencie:
  • 1000 g čučoriedok
  • 1 balenie želírovacieho cukru Extra 2:1
Príprava:
  1. Umyté a očistené čučoriedky pomocou ponorného mixéra rozmixujeme a dáme do väčšieho hrnca. Extra želírovací cukor pridáme k ovociu a veľmi dobre premiešame. Za stáleho miešania privedieme do varu.
  2. Varíme minimálne 5 minút a stále miešame. Na tanierik kvapneme 1-2 kávové lyžičky horúceho džemu. Ak je džem po vychladnutí málo tuhý, vmiešame doň 2 zarovnané kávové lyžičky kyseliny citrónovej.
  3. Odoberieme prípadnú penu a ihneď plníme až po okraj do pripravených pohárov. Poháre uzavrieme, obrátime dnom hore a asi 5 minút necháme stáť na veku.

 

FOTO: droetker

—————

Späť


Komentár

Neboli nájdené žiadne príspevky.

Pridať nový príspevok


Kontakt

magazín Doma a Rada