03.08.2016 16:58
Čučoriedkový džem
Varenie – Recepty – Zelenina a ovocie
Džem z tmavých bobúľ čučoriedok očarí všetkých milovníkov letných vôní a chutí leta.
Ingrediencie:
1000 g čučoriedok
- 1 balenie želírovacieho cukru Extra 2:1
Príprava:
- Umyté a očistené čučoriedky pomocou ponorného mixéra rozmixujeme a dáme do väčšieho hrnca. Extra želírovací cukor pridáme k ovociu a veľmi dobre premiešame. Za stáleho miešania privedieme do varu.
- Varíme minimálne 5 minút a stále miešame. Na tanierik kvapneme 1-2 kávové lyžičky horúceho džemu. Ak je džem po vychladnutí málo tuhý, vmiešame doň 2 zarovnané kávové lyžičky kyseliny citrónovej.
- Odoberieme prípadnú penu a ihneď plníme až po okraj do pripravených pohárov. Poháre uzavrieme, obrátime dnom hore a asi 5 minút necháme stáť na veku.
FOTO: droetker
—————