22.06.2013 11:06

Čučoriedkovo-černicová omáčka

Varenie – Recepty – Zelenina a ovocie

 

Omáčka z typicky letného ovocia sa dá použiť na dochutenie sladkých dezertov.

 

Ingrediencie:
  • 500 g očistených čučoriedok
  • 500 g očistených černíc
  • 500 ml pomarančovej šťavy (asi z 1,5 kg pomarančov)
  • 2 PL citrónovej šťavy
  • 1 balíček Gelfixu Klasik 1:1 Dr.Oetker
  • 1 150 g cukru

 

Príprava:

Čučoriedky a černice vložíme do veľkého hrnca. Pridáme pomarančovú a citrónovú šťavu. Obsah balíčka Gelfix zmiešame s 2 PL cukru a za stáleho miešania asi 1 minútu dôkladne povaríme. Pridáme zvyšok cukru a privedieme do varu, povaríme minimálne 5 minút. Odoberieme prípadnú penu a ihneď plníme až po okraj do pripravených pohárov. Poháre uzavrieme, obrátime dnom nahor a asi 5 minút necháme stáť na viečku. Omáčka, ktorú používame do jogurtu, vydrží v chladničke asi 3 mesiace.

 

TIP: Omáčku môžeme pripraviť aj z 1 200 g zmrazenej ovocnej zmesi.

 

FOTO: droetker

—————

Späť


Komentár

Neboli nájdené žiadne príspevky.

Pridať nový príspevok


Kontakt

magazín Doma a Rada