22.06.2013 11:06
Čučoriedkovo-černicová omáčka
Varenie – Recepty – Zelenina a ovocie
Omáčka z typicky letného ovocia sa dá použiť na dochutenie sladkých dezertov.
Ingrediencie:
500 g očistených čučoriedok
- 500 g očistených černíc
- 500 ml pomarančovej šťavy (asi z 1,5 kg pomarančov)
- 2 PL citrónovej šťavy
- 1 balíček Gelfixu Klasik 1:1 Dr.Oetker
- 1 150 g cukru
Príprava:
Čučoriedky a černice vložíme do veľkého hrnca. Pridáme pomarančovú a citrónovú šťavu. Obsah balíčka Gelfix zmiešame s 2 PL cukru a za stáleho miešania asi 1 minútu dôkladne povaríme. Pridáme zvyšok cukru a privedieme do varu, povaríme minimálne 5 minút. Odoberieme prípadnú penu a ihneď plníme až po okraj do pripravených pohárov. Poháre uzavrieme, obrátime dnom nahor a asi 5 minút necháme stáť na viečku. Omáčka, ktorú používame do jogurtu, vydrží v chladničke asi 3 mesiace.
TIP: Omáčku môžeme pripraviť aj z 1 200 g zmrazenej ovocnej zmesi.
FOTO: droetker
—————