18.07.2015 09:19
Čučoriedkové minitortičky
Varenie – Recepty – Múčniky a dezerty
Originálny dezert z cmarového cesta so syrovou náplňou a čučoriedkami.
Ingrediencie:
Na náplň:
50 g čerstvého syra (napr. Lučina)
- 1 zarovnaná lyžica cukru
- 1 zarovnaná lyžička jemného kukuričného škrobu
- 150 g očistených čučoriedok
Na cesto:
- 170 ml zakysaného cmaru
- 50 ml oleja
- 1 vajce
- 100 g cukru
- 1 balíček vanilínového cukru
- 160 g hladkej múky
- 1 balíček pudingu s čokoládovou príchuťou
- 1 zarovnaná lyžička kypriaceho prášku do pečiva
Na ozdobenie:
- 200 ml smotany na šľahanie
- 1 balíček vanilkového cukru
- 50 g čerstvého syra (napr. Lučina)
- 50 g očistených čučoriedok
Príprava:
- Na prípravu náplne v mise metličkou vyšľaháme syr s cukrom a škrobom dohladka. Vmiešame čučoriedky.
- Na prípravu cesta v mise metličkou vymiešame cmar s olejom, vajcom, cukrom a vanilínovým cukrom dohladka. Múku zmiešame s pudingom a kypriacim práškom a vmiešame do zmesi. Polovicou cesta naplníme košíčky. Nanesieme náplň a zakryjeme druhou polovicou cesta. Vložíme do rúry predhriatej na 180 °C a pečieme asi 30 minút.
- Muffiny necháme vychladnúť.
- Na ozdobenie vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni smotanu s vanilkovým cukrom dotuha. Krátko zašľaháme syr a naplníme do cukrárskeho vrecka.
- Muffiny vyberieme z košíčkov. Minitortičky vytvoríme tak, že pomocou cukrárskeho vrecka ozdobíme šľahačkou a dozdobíme čučoriedkami.
FOTO: droetker
—————