18.07.2015 09:19

Čučoriedkové minitortičky

Varenie – Recepty – Múčniky a dezerty

 

Originálny dezert z cmarového cesta so syrovou náplňou a čučoriedkami.

 

Ingrediencie:
Na náplň:
  • 50 g čerstvého syra (napr. Lučina)
  • 1 zarovnaná lyžica cukru
  • 1 zarovnaná lyžička jemného kukuričného škrobu
  • 150 g očistených čučoriedok
Na cesto:
  • 170 ml zakysaného cmaru
  • 50 ml oleja
  • 1 vajce
  • 100 g cukru
  • 1 balíček vanilínového cukru
  • 160 g hladkej múky
  • 1 balíček pudingu s čokoládovou príchuťou
  • 1 zarovnaná lyžička kypriaceho prášku do pečiva

 

Na ozdobenie:
  • 200 ml smotany na šľahanie
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • 50 g čerstvého syra (napr. Lučina)
  • 50 g očistených čučoriedok

 

Príprava:
  1. Na prípravu náplne v mise metličkou vyšľaháme syr s cukrom a škrobom dohladka. Vmiešame čučoriedky.
  2. Na prípravu cesta v mise metličkou vymiešame cmar s olejom, vajcom, cukrom a vanilínovým cukrom dohladka. Múku zmiešame s pudingom a kypriacim práškom a vmiešame do zmesi. Polovicou cesta naplníme košíčky. Nanesieme náplň a zakryjeme druhou polovicou cesta. Vložíme do rúry predhriatej na 180 °C a pečieme asi 30 minút.
  3. Muffiny necháme vychladnúť.
  4. Na ozdobenie vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni smotanu s vanilkovým cukrom dotuha. Krátko zašľaháme syr a naplníme do cukrárskeho vrecka.
  5. Muffiny vyberieme z košíčkov. Minitortičky vytvoríme tak, že pomocou cukrárskeho vrecka ozdobíme šľahačkou a dozdobíme čučoriedkami.


FOTO: droetker

—————

Späť


Diskusia k článku

Neboli nájdené žiadne príspevky.

Pridať nový príspevok


Kontakt

magazín Doma a Rada