29.09.2012 19:54
Čokoládový dezert s hruškami
Varenie – Recepty – Múčniky
Ovocná chuť a lahodný čokoládový krém, ale aj aróma likéru, preto je tento dezert určený dospelým konzumentom.
Ingrediencie:
4 hrušky
- 80 g džemu
- 500 ml mlieka
- 40 g krémového prášku
- 60 g čokolády
- 1 lyžica kakaa
- 20 g masla
- šľahačka
- 4 višne
- 5 cl likéru
Príprava:
Očistené polovice hrušiek povaríme krátko v osladenej vode a po vychladnutí pokrájame na kocky, ktoré rozdelíme do štyroch pohárov a ešte polejeme likérom. Z mlieka, cukru, krémového prášku a kakaa uvaríme hustý krém. Ešte do teplého rozlámeme čokoládu a pridáme maslo, všetko necháme dobre roztopiť a premiešame. Krémom polejeme hrušky a navrch nastriekame šľahačku, ktorú ozdobíme višňou.
—————