05.12.2013 12:25

Čokoládovo-marcipánové toliare

Varenie – Recepty – Múčniky

 

Vianočné keksy s marcipánovou príchuťou.

 

Ingrediencie:
Na cesto:
  • 200 g hladkej múky
  • 75 g jemného kukuričného škrobu
  • 100 g cukru
  • 1 balíček vanilínového cukru
  • 50 g mletých mandlí
  • 175 g zmäknutého masla alebo margarínu
  • 1 vajce
Na náplň:
  • 1 balíček tmavej polevy
  • 1 balíček marcipánu
  • 100 g zmäknutého masla
Na ozdobenie:
  • 1 balíček tmavej olevy
  • 1 balíček svetlej polevy

 

Príprava:

Na prípravu cesta zmiešame na doske múku a škrob. Pridáme cukor, vanilínový cukor, mandle, maslo alebo margarín a vajce. Ručne vypracujeme hladké cesto. Z cesta vyvaľkáme plát s hrúbkou asi 0,5 cm. Formičkou vykrájame kolieska, ktoré naukladáme na plech vyložený papierom na pečenie. Vložíme do rúry predhriatej na 200 °C a pečieme 10 minút. Upečené kolieska necháme vychladnúť na kuchynskej mriežke. Na prípravu náplne rozpustíme polevu podľa návodu na obale. Marcipán nastrúhame a ručne vymiešame s polevou a maslom. Vždy dve kolieska zlepujeme 1 kávovou lyžičkou náplne (prikladáme k sebe spodnou stranou). Tmavú a svetlú polevu pripravíme oddelene podľa návodu na obale. Zlepené kolieska v poleve namáčame, prípadne polevou potierame a špáradlom vytvárame v poleve vzory.

 

TIP: Toliare môžeme uchovávať v dobre uzavretej nádobe asi 2 týždne.

 

FOTO: droetker

 

—————

Späť


Komentár

Neboli nájdené žiadne príspevky.

Pridať nový príspevok


Kontakt

magazín Doma a Rada