20.05.2017 17:03

Čokoládové tartaletky

Varenie – Recepty – Múčniky a dezerty

 

Čokoládový dezert s malinami.

 

Ingrediencie:
Na cesto:
  • 400 g hladkej múky
  • 100 g cukru
  • 200 g zmäknutého masla alebo margarínu
  • 1 vajce
Na náplň:
  • 400 ml smotany na šľahanie
  • 50 g masla
  • 3 lyžičky tekutého medu
  • 1 balíček vanilínového cukru
  • 1 zarovnaná lyžička instantnej kávy
  • 2 balíčky tmavej polevy tmavej

 

Na ozdobenie:
  • 1 balíček svetlej polevy
  • farba gélová potravinárska ružová
  • 250 g čerstvých malín

 

Príprava:
  1. Na prípravu cesta v mise zmiešame múku s cukrom. Pridáme maslo alebo margarín, vajce a ručne vypracujeme dohladka. Cesto nanesieme do vymastených a múkou vysypaných formičiek a uhladíme. Vložíme do rúry predhriatej na 170 °C a pečieme asi 20 minút.
  2. Korpusy necháme asi 5 minút chladnúť, potom ich z formičiek vyklopíme a necháme vychladnúť.
  3. Na prípravu náplne nalejeme do kastrólika smotanu. Pridáme maslo, med, vanilínový cukor a kávu a za stáleho miešania zahrievame, kým sa maslo nerozpustí. Stiahneme zo sporáka a do zmesi nalámeme polevy. Miešame, kým sa polevy nerozpustia. Necháme vychladnúť a odložíme asi na 3 hodiny do chladničky, najlepšie cez noc.
  4. Náplň vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dotuha, vložíme do cukrárskeho vrecka a nanesieme na tartaletky.
  5. Na ozdobenie rozpustíme polevu podľa návodu na obale. Nalejeme ju do misky a zafarbíme ružovou farbou. Polevu nalejeme do vrecka a tartaletky ozdobíme. Prikrášlime malinami a odložíme do chladničky.

 

TIP: Na urýchlenie prípravy môžeme tartaletky naplniť čokoládovou krémovou náplňou.

 

FOTO: droetker

—————

Späť


Diskusia k článku

Neboli nájdené žiadne príspevky.

Pridať nový príspevok


Kontakt

magazín Doma a Rada