20.05.2017 17:03
Čokoládové tartaletky
Varenie – Recepty – Múčniky a dezerty
Čokoládový dezert s malinami.
Ingrediencie:
Na cesto:
400 g hladkej múky
- 100 g cukru
- 200 g zmäknutého masla alebo margarínu
- 1 vajce
Na náplň:
- 400 ml smotany na šľahanie
- 50 g masla
- 3 lyžičky tekutého medu
- 1 balíček vanilínového cukru
- 1 zarovnaná lyžička instantnej kávy
- 2 balíčky tmavej polevy tmavej
Na ozdobenie:
- 1 balíček svetlej polevy
- farba gélová potravinárska ružová
- 250 g čerstvých malín
Príprava:
- Na prípravu cesta v mise zmiešame múku s cukrom. Pridáme maslo alebo margarín, vajce a ručne vypracujeme dohladka. Cesto nanesieme do vymastených a múkou vysypaných formičiek a uhladíme. Vložíme do rúry predhriatej na 170 °C a pečieme asi 20 minút.
- Korpusy necháme asi 5 minút chladnúť, potom ich z formičiek vyklopíme a necháme vychladnúť.
- Na prípravu náplne nalejeme do kastrólika smotanu. Pridáme maslo, med, vanilínový cukor a kávu a za stáleho miešania zahrievame, kým sa maslo nerozpustí. Stiahneme zo sporáka a do zmesi nalámeme polevy. Miešame, kým sa polevy nerozpustia. Necháme vychladnúť a odložíme asi na 3 hodiny do chladničky, najlepšie cez noc.
- Náplň vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dotuha, vložíme do cukrárskeho vrecka a nanesieme na tartaletky.
- Na ozdobenie rozpustíme polevu podľa návodu na obale. Nalejeme ju do misky a zafarbíme ružovou farbou. Polevu nalejeme do vrecka a tartaletky ozdobíme. Prikrášlime malinami a odložíme do chladničky.
TIP: Na urýchlenie prípravy môžeme tartaletky naplniť čokoládovou krémovou náplňou.
FOTO: droetker
—————