13.10.2012 11:45

Čokoládové prúžky s ovocím

Varenie – Recepty - Múčniky

 

Sladká maškrta s exotickým ovocím a marcipánom, ktorú si pripravíme bez pečenia.

 

Ingrediencie:
  • 150 g sušeného sladeného exotického ovocia (napr. mango, papája, ananás)
  • 50 g marcipánu
  • 2 až 3 lyžice rumu
  • 100 g mliečnej čokolády
  • 1 balíček tmavej polevy
  • 1 balíček svetlej polevy

 

Príprava:

Na prípravu prúžkov nakrájame ovocie a marcipán na malé kocky, premiešame a zalejeme rumom. Priklopíme a necháme macerovať asi 30 minút. Chlebíčkovú formu vyložíme potravinovou fóliou. Mliečnu čokoládu nalámeme na kúsky a v malom hrnčeku vo vodnom kúpeli na miernom plameni rozpustíme. Polevy rozpustíme podľa návodu a odstrihneme malé rožky. Rozpustenú tmavú polevu nalejeme do formy a uhladíme. Polovicu ovocnej a marcipánovej hmoty opatrne nanesieme na čokoládu. Rozpustenú bielu polevu opatrne nalejeme v pruhoch na ovocie s marcipánom, pričom zľahka poklepávame formou. Zvyšok ovocnej zmesi opatrne nanesieme na polevu. Nakoniec nalejeme mliečnu čokoládu a opatrne ju pomocou vidličky rovnomerne rozdelíme na povrch ovocia. Formu odložíme asi na 10 minút do mrazničky, kým čokoláda nezatuhne. Vyberieme aj s fóliou z formy a fóliu odstránime. Jedenkrát pozdĺžne prekrojíme a nakrájame na prúžky (asi 1 x 5 cm). Až do podávania odložíme do chladničky.

 

FOTO: droetker

—————

Späť


Komentár

Neboli nájdené žiadne príspevky.

Pridať nový príspevok


Kontakt

magazín Doma a Rada