Čokoládové prúžky s ovocím
Varenie – Recepty - Múčniky
Sladká maškrta s exotickým ovocím a marcipánom, ktorú si pripravíme bez pečenia.
Ingrediencie:
150 g sušeného sladeného exotického ovocia (napr. mango, papája, ananás)
- 50 g marcipánu
- 2 až 3 lyžice rumu
- 100 g mliečnej čokolády
- 1 balíček tmavej polevy
- 1 balíček svetlej polevy
Príprava:
Na prípravu prúžkov nakrájame ovocie a marcipán na malé kocky, premiešame a zalejeme rumom. Priklopíme a necháme macerovať asi 30 minút. Chlebíčkovú formu vyložíme potravinovou fóliou. Mliečnu čokoládu nalámeme na kúsky a v malom hrnčeku vo vodnom kúpeli na miernom plameni rozpustíme. Polevy rozpustíme podľa návodu a odstrihneme malé rožky. Rozpustenú tmavú polevu nalejeme do formy a uhladíme. Polovicu ovocnej a marcipánovej hmoty opatrne nanesieme na čokoládu. Rozpustenú bielu polevu opatrne nalejeme v pruhoch na ovocie s marcipánom, pričom zľahka poklepávame formou. Zvyšok ovocnej zmesi opatrne nanesieme na polevu. Nakoniec nalejeme mliečnu čokoládu a opatrne ju pomocou vidličky rovnomerne rozdelíme na povrch ovocia. Formu odložíme asi na 10 minút do mrazničky, kým čokoláda nezatuhne. Vyberieme aj s fóliou z formy a fóliu odstránime. Jedenkrát pozdĺžne prekrojíme a nakrájame na prúžky (asi 1 x 5 cm). Až do podávania odložíme do chladničky.
FOTO: droetker
—————