29.05.2016 15:31

Čokoládové pokušenie s jahodami

Varenie – Recepty – Múčniky a dezerty

 

Čokoládové muffiny so sladkými jahodami.

 

Ingrediencie:
Na cesto:
  • 180 g hladkej múky
  • 3 zarovnané lyžice kakaa
  • 100 g cukru
  • štipka soli
  • 1 žĺtok
  • 125 g zmäknutého masla alebo margarínu
Na náplň:
  • 3 balíčky tmavej polevy
  • 400 ml smotany na šľahanie
  • 50 g zmäknutého masla
  • 50 g cukru
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • 1 vajce
  • 1 bielok

 

Na ozdobenie:
  • 250 g očistených jahôd
  • 4 zarovnané lyžice jahodového džemu
 
Príprava:
  1. Na prípravu cesta zmiešame v mise múku s kakaom, cukrom a soľou. Pridáme žĺtok a maslo alebo margarín a ručne vypracujeme na hladké cesto. Cesto rozdelíme na 12 dielov. Z každého dielu vytvoríme koliesko (Ø asi 10 cm). Kolieska vložíme do vymastenej formy na muffiny, pritlačíme ku dnu a po stenách až po okraj formy. Odložíme do chladničky.
  2. Na prípravu náplne nalámeme do kastrólika polevy a prilejeme smotanu. Za stáleho miešania zahrievame (nevaríme), kým sa poleva nerozpustí. Necháme vychladnúť. V mise vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni maslo s cukrom a vanilkovým cukrom dohladka. Postupne zašľaháme vajce a bielok. Do zmesi na najnižšom stupni zašľaháme vychladnutú smotanu s polevou. Náplň nalejeme na cesto až po okraj. Muffiny vložíme do rúry predhriatej na 180 °C a pečieme asi 35 minút.
  3. Muffiny necháme vo forme vychladnúť.
  4. Na ozdobenie jahody nakrájame na plátky. Muffiny opatrne vyklopíme z formy a na povrch naukladáme plátky jahôd. Džem zahrejeme v kastróliku a pomocou štetca alebo pierka nanesieme na jahody.

 

TIP: Na slávnostné príležitosti môžeme muffiny ozdobiť šľahačkou.

 

FOTO: droetker

—————

Späť


Komentár

Neboli nájdené žiadne príspevky.

Pridať nový príspevok


Kontakt

magazín Doma a Rada