Čokoládové cookies s orieškami kešu
Varenie – Recepty- Múčniky
Jednoduché, ale chutné keksy, ideálne k poobedňajšiemu čaju.
Ingrediencie:
100 g pražených solených kešu orieškov
- 100 g horkej čokolády
- 1 lyžička celého štvorfarebného korenia (alebo čierneho korenia)
- 1 balíček tmavej polevy
- 200 g zmäknutého masla alebo margarínu
- 120 g cukru
- 1 vajce
- 200 g hladkej múky
- 1 zarovnaná lyžička kypriaceho prášku do pečiva
Príprava:
Na prípravu cesta nasekáme kešu oriešky a čokoládu na malé kúsky, z každého odložíme bokom 1 – 2 polievkové lyžice na ozdobu. Korenie rozdrvíme váľkom na menšie kúsky. Polevu rozpustíme podľa návodu na obale a necháme mierne vychladnúť. Maslo alebo margarín vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni do peny. Postupne pridávame cukor a vajce a rozpustenú polevu. Múku zmiešame s kypriacom práškom do pečiva a na dvakrát zašľaháme elektrickým ručným šľahačom na najnižšom stupni do cesta. Nakoniec pridáme nasekané oriešky, nasekanú čokoládu a rozdrvené korenie a krátko premiešame. Dva plechy na pečenie vyložíme papierom na pečenie. Dvoma kávovými lyžičkami ukladáme na plechy kúsok od seba kôpky s veľkosťou vlašského orecha. Povrch posypeme sekanými orieškami a čokoládou. Vložíme postupne (v prípade teplovzdušnej rúry naraz) do predhriatej rúry a pečieme pri 180°C 15 minút. Plechy vyberieme z rúry a položíme na kuchynskú mriežku. Cookies necháme na plechu vychladnúť.
FOTO: droetker
—————