19.01.2013 15:06

Čínska pochúťka

Varenie – Recepty - Mäso a ryby

 

Bravčový rezeň ako verzia čínskej kuchyne – v syrovom obale a s príchuťou kari.

 

Ingrediencie:
  • 4 bravčové rezne  
  • soľ  
  • 1 vajce  
  • trochu hladkej múky   
  • 120 syra     
  • olej   
  • šľahačka  
  • mleté čierne korenie  
  • kečup   
  • ryža  
  • kari korenie

 

Príprava:

Najskôr dáme variť trochu osolenú ryžu v dvojnásobnom množstve vody. Asi po 10 minútach primiešame kari korenie a ryžu necháme dôjsť v mierne rozohriatej rúre. Mäso naklepeme, osolíme a obalíme v hladkej múke, v rozšľahanom vajci a napokon v strúhanom syre. Obalené rezne vypražíme v horúcom oleji. Medzitým si premiešame šľahačku s trochou čierneho korenia a kečupu a vyšľaháme. Rezne podávame s kôpkou ochutenej šľahačky a s porciou ryže, vhodnou prílohou je aj sezónny zeleninový šalát.

—————

Späť


Komentár

Neboli nájdené žiadne príspevky.

Pridať nový príspevok


Kontakt

magazín Doma a Rada