19.01.2013 15:06
Čínska pochúťka
Varenie – Recepty - Mäso a ryby
Bravčový rezeň ako verzia čínskej kuchyne – v syrovom obale a s príchuťou kari.
Ingrediencie:
4 bravčové rezne
- soľ
- 1 vajce
- trochu hladkej múky
- 120 syra
- olej
- šľahačka
- mleté čierne korenie
- kečup
- ryža
- kari korenie
Príprava:
Najskôr dáme variť trochu osolenú ryžu v dvojnásobnom množstve vody. Asi po 10 minútach primiešame kari korenie a ryžu necháme dôjsť v mierne rozohriatej rúre. Mäso naklepeme, osolíme a obalíme v hladkej múke, v rozšľahanom vajci a napokon v strúhanom syre. Obalené rezne vypražíme v horúcom oleji. Medzitým si premiešame šľahačku s trochou čierneho korenia a kečupu a vyšľaháme. Rezne podávame s kôpkou ochutenej šľahačky a s porciou ryže, vhodnou prílohou je aj sezónny zeleninový šalát.
—————