Cigánske pečené mäso
Varenie – Recepty – Mäso a ryby
Hovädzie mäso prešpikované kúskami zeleniny, kyslých uhoriek a slanine najprv dusíme v rúre a napokon dopečieme.
Ingrediencie:
500 g hovädzieho mäsa
- olej
- 1 cibuľa
- 100 g koreňovej zeleniny
- 40 g slaniny
- 100 g kyslých uhoriek
- 10 g hladkej múky
- celé čierne korenie
- soľ
Príprava:
Hovädzie mäso umyjeme a nožom narežeme otvory, do ktorých striedavo vkladáme na trojuholníky pokrájanú zeleninu (mrkva, zeler, kaleráb), kyslé uhorky a slaninu, asi tretinu si necháme. Mäso dáme na spenenú cibuľu, z oboch strán trochu opečieme, potom pridáme zvyšok pokrájanej zeleniny, uhoriek a slaniny, celé čierne korenie i soľ. Napokon podlejem vodou a prikryté dusíme v rúre. Pred dohotovením prikrývku odložíme a mäso dopečieme odokryté, aby získalo peknú farbu. Mäkké mäso vyberieme a pokrájame. Šťavu zaprášime múkou, prevaríme, aby sa prepojili a prelejem ňou plátky mäsa.
TIP: Podávame s ryžou, s tarhoňou alebo so zemiakmi
—————