26.12.2016 12:01

Cibuľovo-slivkové taštičky

Varenie – Recepty – Studený bufet

 

Taštičky s plnkou s cibule a sušených sliviek.

 

Ingrediencie:
Na cesto:
  • 500 g hladkej múky
  • 1 balíček sušeného droždia
  • 1 zarovnaná lyžička soli
  • 1 zarovnaná lyžička cukru
  • 4 lyžice oleja
  • 4 lyžice bieleho balzamikového octu
  • 250 ml teplej vody
Na náplň:
  • 200 g sušených sliviek
  • 2 väčšie červené cibule
  • 4 lyžice oleja
  • ½ lyžička soli
  • 1 zarovnaná lyžica cukru
  • 2 lyžice bieleho balzamikového octu
  • 150 g kyslej smotany

Príprava:
  1. Na prípravu cesta zmiešame v mise múku s droždím, soľou a cukrom. Pridáme olej, ocot a vodu a ručne vypracujeme dohladka. Cesto zaprášime múkou, prikryjeme utierkou a necháme asi 45 minút na teplom mieste kysnúť.
  2. Na prípravu náplne nakrájame slivky na malé kúsky a cibuľu nadrobno. V hrnci rozpálime olej, pridáme cibuľu a soľ a asi 15 minút dusíme. Pridáme cukor, ocot a slivky a asi 5 minút povaríme. Nakoniec vmiešame kyslú smotanu a necháme vychladnúť.
  3. Vykysnuté cesto na pomúčenej pracovnej ploche rozdelíme na polovice. Z každej vyvaľkáme plát asi 20 x 30 cm a rozkrájame na 8 obdĺžnikov. Náplň nanesieme na polovicu obdĺžnikov tak, aby zostal voľný okraj široký asi 1 cm. Zrolujeme, konce pritlačíme k sebe a položíme na plech vyložený papierom na pečenie spojom nadol.
  4. Povrch taštičiek uprostred nakrojíme ostrým nožom a trošku roztvoríme. Vložíme do rúry predhriatej na 180 °C a pečieme asi 25 minút.
  5. Taštičky podávame najlepšie teplé.

TIP: Na zosilnenie chuti sliviek môžeme do náplne pridať nadrobno nakrájanú anglickú slaninu.

 

FOTO: droetker

—————

Späť


Komentár

Neboli nájdené žiadne príspevky.

Pridať nový príspevok


Kontakt

magazín Doma a Rada