13.06.2011 19:12
Cibuľová polievka
Varenie - Recepty - Polievky
Tradičná polievka, známa pre jednoduchosť základnej potraviny vari v celom svete, má čo ponúknuť aj skutočnému gurmánovi.
Ingrediencie:
1 a ½ l mäsového alebo zeleninového vývaru
- 8 cibúľ
- mleté čierne korenie
- 1 lyžica octu
- 3 lyžice oleja
- soľ
- pažítka alebo petržlenová vňať
- opražené plátky sendviča alebo žemle
- strúhaný tvrdý syr
Príprava:
Cibuľu olúpeme, jemne pokrájame a opražíme na miernom ohni dozlatista. Potom ju osolíme, okoreníme a zalejeme vývarom. Varíme asi 20 až 30 minút, až sa cibuľa rozvarí. Polievku precedíme, ochutíme octom a pažítkou alebo petržlenovou vňaťou. Polievku podávame s opraženými plátkami sendviča alebo žemle, ktoré pred ponorením posypeme strúhaným syrom.
—————