29.12.2017 09:20

Chutné syrové slimáčiky

Varenie – Príprava jedla

 

Rýchle pohostenie, ktorú zvládnu aj začiatočníci. Z lístkového cesta si môžeme urobiť slanú pochúťku, ktorú ocení aj náročnejšia návšteva. Potrebujeme balíček lístkového cesta a syr, najlepšie s výraznou chuťou, akú má rokfort.

 

Cesto si na pomúčenej doske vyvaľkáme na tenší plát do tvaru obdĺžnika a po celej ploche s výnimkou centimetrových okrajov na kratších stranách ho posypeme nastrúhaným syrom. Potom cesto so syrom z oboch strán zatočíme smerom k stredu a dvojitý závin pokrájame ostrým nožom na kúsky hrubé asi 1,5 cm, no môžeme odkrojiť aj tenšie plátky. Uložíme ich na plech vystlaný papierom na pečenie a potrieme rozšľahaným vajcom. Slimáčiky dáme do rúry predhriatej  na 200°C a pečieme 15 až 20 minút.

 

TIP:

Namiesto syra môžeme cesto ochutiť olivovo-mandľovou zmesou. V kuchynskom robote rozmixujeme asi 80 g čiernych odkôstkovaných olív, rovnaké množstvo mletých mandlí, 25 g strúhaného parmezánu, 2 lyžice čerstvej bazalky, 2 lyžičky horčice, 3 lyžice olivového oleja a soľ, aby sme získali ľahko roztierateľnú pastu.

 

redakcia Doma a Rada, FOTO: www.publicdomainpictures.net

 

—————

Späť


Diskusia k článku

Neboli nájdené žiadne príspevky.

Pridať nový príspevok


Kontakt

magazín Doma a Rada