Chrumkavé čokoládové pralinky
Varenie – Recepty - Múčniky
Čokoládové pralinky patria k dobrým tipom na nepečené vianočné maškrty.
Ingrediencie:
Na ozdobenie:
½ balíčka polevy s 35 % obsahom kakaa
Na pralinky:
- ½ balíčka polevy s 35 % obsahom kakaa
- 20 g zmäknutého masla
- 100 g lieskovoorieškového krému
- 50 g maslových sušienok
- 2 lyžičky rumovej arómy
Na posypanie:
- 1 zarovnaná lyžica práškového cukru
Príprava:
Na ozdobenie rozpustíme polevu podľa návodu na obale, polovicu nalejeme na papier na pečenie a rozotrieme na tenkú vrstvu. Vložíme do mrazničky a necháme stuhnúť. Po stuhnutí nožom nasekáme na malé kúsky. Na prípravu praliniek nalejeme druhú polovicu polevy do misy, pridáme maslo a vmiešame lieskovoorieškový krém. Sušienky vložíme do igelitového vrecka, dobre uzavrieme a rozdrvíme váľkom. Do hmoty na pralinky vmiešame rozdrvené sušienky a rumovú arómu. Uložíme na 30 minút do chladničky. Pomocou kávovej lyžičky odoberáme časť hmoty na pralinky, z ktorej ručne vytvarujeme guľôčky. Guľôčky obalíme v kúskoch nalámanej polevy a umiestnime do košíčkov. Pralinky uložíme na 1 hodinu do chladničky. Uchovávame v chlade. Pred podávaním pocukrujeme.
TIP: Pralinky môžeme uchovávať v dobre uzavretej nádobe v chlade asi 2 týždne alebo ich môžeme zamraziť.
FOTO: droetker
—————