29.12.2014 19:24
Chlieb s maslom a kaviárom
Varenie – Recepty – Studený bufet
Chlieb so žĺtkovou penou a kaviárom je vhodným pohostením.
Ingrediencie:
krajce tmavého chleba
- 50 g masla
- 40 g kaviáru
- ½ polovica citróna
- 30 g kapie alebo rajčiaka
Žĺtková pena:
- 4 žĺtky z vajec uvarených na tvrdo
- 100 g masla
- 10 g sardelovej pasty
- citrónová šťava
- soľ
Príprava:
Najprv si urobíme žĺtkovú penu. Ešte teplé žĺtky vybrané z bielkov pretrieme cez sito alebo postrúhame. Maslo vymiešame so sardelovou pastou, pridáme žĺtky, citrónovú šťavu a soľ a vyšľaháme. Tenké krajce tmavého chleba natrieme vymiešaným maslom a navrch nanesieme tenkú vrstvu kaviáru. Ozdobnou rúrkou nastriekame po ich obvode žĺtkovú penu a vytvoríme vyvýšený okraj. Chlebík napokon dozdobíme kolieskom citróna, kúskom kapie a vetvičkou petržlenovej vňate.
—————