29.12.2014 19:24

Chlieb s maslom a kaviárom

Varenie – Recepty – Studený bufet

 

Chlieb so žĺtkovou penou a kaviárom je vhodným pohostením.

 

Ingrediencie:
  • krajce tmavého chleba    
  • 50 g masla   
  • 40 g kaviáru   
  • ½ polovica citróna    
  • 30 g kapie alebo rajčiaka  
Žĺtková pena:
  • 4 žĺtky z vajec uvarených na tvrdo
  • 100 g masla  
  • 10 g sardelovej pasty  
  • citrónová šťava 
  • soľ

 

Príprava:

Najprv si urobíme žĺtkovú penu. Ešte teplé žĺtky vybrané z bielkov pretrieme cez sito alebo postrúhame. Maslo vymiešame so sardelovou pastou, pridáme žĺtky, citrónovú šťavu a soľ a vyšľaháme. Tenké krajce tmavého chleba natrieme vymiešaným maslom a navrch nanesieme tenkú vrstvu kaviáru. Ozdobnou rúrkou nastriekame po ich obvode žĺtkovú penu a vytvoríme vyvýšený okraj. Chlebík napokon dozdobíme kolieskom citróna, kúskom kapie a vetvičkou petržlenovej vňate.

—————

Späť


Komentár

Neboli nájdené žiadne príspevky.

Pridať nový príspevok


Kontakt

magazín Doma a Rada