17.03.2020 14:04

Chlebík s pestom z medvedieho cesnaku

Varenie – Recepty – Bezmäsité jedlá

 

Chutný domáci chlebík s pestom z medvedieho cesnaku.

 

Ingrediencie:

Na pesto:

  • 2 hrste medvedieho cesnaku
  • 100 g strúhaného parmezánu
  • 60 g vlašských orechov
  • 100 ml olivového oleja
  • šťava z ½ citróna
  • soľ podľa chuti
Na cesto:
  • 200 g hladkej špaldovej múky
  • 100 g polohrubej špaldovej múky
  • 1 balíček kypriaceho prášku do pečiva s vínnym kameňom
  • 1 zarovnaná lyžička soli
  • 150 ml olivového oleja
  • 100 ml vlažnej vody
  • 4 lyžice pesta z medvedieho cesnaku
  • 250 g mini mozzarella

 

Na potretie a posypanie:
  • 1 lyžica olivového oleja
  • 50 g tekvicových jadierok

 

Príprava:
  1. Na prípravu pesta vložíme do misy medvedí cesnak, parmezán, orechy, olej, šťavu a soľ a pomocou ponorného mixéra všetko rozmixujeme dohladka.
  2. Na prípravu cesta v mise zmiešame obe múky s kypriacim práškom a soľou. Pridáme olej a vodu a ručne vypracujeme dohladka. Cesto necháme asi pol hodiny odpočinúť. Potom cesto rozdelíme na dve časti a vytvarujeme ich prstami do oválu. Jednu časť cesta potrieme pestom a nanesieme naň rovnomerne na polovice nakrájanú mozzarellu. Priložíme druhú časť cesta a na okrajoch pritlačíme, aby nám náplň nevytekala. Chlebík prenesieme na plech vyložený papierom na pečenie. Povrch potrieme olejom a posypeme semienkami. Vložíme do predhriatej rúry prehriatej na 220°C a pečieme asi 40 minút.

 

FOTO: droetker

 

—————

Späť


Komentár

Neboli nájdené žiadne príspevky.

Pridať nový príspevok


Kontakt

magazín Doma a Rada