17.03.2020 14:04
Chlebík s pestom z medvedieho cesnaku
Varenie – Recepty – Bezmäsité jedlá
Chutný domáci chlebík s pestom z medvedieho cesnaku.
Ingrediencie:
Na pesto:
2 hrste medvedieho cesnaku
- 100 g strúhaného parmezánu
- 60 g vlašských orechov
- 100 ml olivového oleja
- šťava z ½ citróna
- soľ podľa chuti
Na cesto:
- 200 g hladkej špaldovej múky
- 100 g polohrubej špaldovej múky
- 1 balíček kypriaceho prášku do pečiva s vínnym kameňom
- 1 zarovnaná lyžička soli
- 150 ml olivového oleja
- 100 ml vlažnej vody
- 4 lyžice pesta z medvedieho cesnaku
- 250 g mini mozzarella
Na potretie a posypanie:
- 1 lyžica olivového oleja
- 50 g tekvicových jadierok
Príprava:
- Na prípravu pesta vložíme do misy medvedí cesnak, parmezán, orechy, olej, šťavu a soľ a pomocou ponorného mixéra všetko rozmixujeme dohladka.
- Na prípravu cesta v mise zmiešame obe múky s kypriacim práškom a soľou. Pridáme olej a vodu a ručne vypracujeme dohladka. Cesto necháme asi pol hodiny odpočinúť. Potom cesto rozdelíme na dve časti a vytvarujeme ich prstami do oválu. Jednu časť cesta potrieme pestom a nanesieme naň rovnomerne na polovice nakrájanú mozzarellu. Priložíme druhú časť cesta a na okrajoch pritlačíme, aby nám náplň nevytekala. Chlebík prenesieme na plech vyložený papierom na pečenie. Povrch potrieme olejom a posypeme semienkami. Vložíme do predhriatej rúry prehriatej na 220°C a pečieme asi 40 minút.
FOTO: droetker
—————