22.06.2012 13:45

Chlebíček s ríbezľami

Varenie – Recepty – Studený bufet

 

Zaujímavá kombinácia syru a kyslastej chuti ríbezlí je osviežujúcim pohostením v horúcich dňoch.

 

Ingrediencie:
  • sendvič
  • 100 g moravského bochníka alebo iného tvrdého syra
  • 50 g rokfortu
  • 100 ml sladkej smotany
  • 80 g masla
  • pažítka
  • soľ

 

Príprava:

Najprv si pripravíme nátierku. Oba druhy syrov postrúhame a zmiešame s maslom. Potom prilejeme smotanu a zmes vymiešame dohladka. Nátierku napokon ochutíme pokrájanou pažítkou a soľou. Sendvič nakrájame na šikmé plátky, ktoré potrieme vrstvou syrovej zmesi. Do stredu nasypeme očistené a umyté ríbezle, ktoré trochu zatlačíme do nátierky a po obvode každého chlebíčka pomocou ozdobného vrecúška nastriekame zvyšok nátierky. Na ríbezle položíme ešte kúsok zelerovej alebo petržlenovej vňate.

—————

Späť


Komentár

Neboli nájdené žiadne príspevky.

Pridať nový príspevok


Kontakt

magazín Doma a Rada