19.12.2015 08:39

Červené čiapočky

Varenie – Recepty – Múčniky a dezerty

 

Červené čiapočky budú patriť k efektným druhom vianočného pečiva na vašom stole.

 

Ingrediencie:
Na cesto:
  • 300 g hladkej múky
  • na špičku noža kypriaceho prášku do pečiva
  • 1 zarovnaná lyžička perníkového korenia
  • 125 g cukru
  • 1 balíček vanilínového cukru
  • 125 g zmäknutého masla alebo margarínu
  • 1 vajce
  • 2 lyžice mlieka
Na ozdobenie:
  • 150 g práškového cukru
  • 4 lyžice studenej vody
  • 1 balíček tortového želé červeného
  • zdobenie 4 druhy biele

 

Príprava:
  1. Na prípravu cesta v mise zmiešame múku s kypriacim práškom, korením, cukrom a vanilínovým cukrom. Pridáme maslo alebo margarín, vajce, mlieko a ručne vypracujeme dohladka. Cesto necháme asi hodinu odpočívať pri izbovej teplote.
  2. Na pomúčenej pracovnej ploche cesto pomocou váľka vyvaľkáme na obdĺžnik (24 x 12 cm).
  3. Obdĺžnik nakrájame na 4 menšie obdĺžniky (6 x 12 cm) a priečne rozkrojíme tak, aby nám vzniklo 8 trojuholníčkov. Trojuholníčky naukladáme na plech vyložený papierom na pečenie. Vrchné časti trojuholníčkov preložíme šikmo a spodné časti rovno tak, aby sme vytvarovali čiapočky. Vložíme do rúry predhriatej rúry na 180 °C a pečieme asi 12 minút (1 plech).
  4. Čiapočky necháme vychladnúť.
  5. Na ozdobenie v miske zmiešame práškový cukor s vodou. Odoberieme asi 2 PL bokom a do zvyšku polevy vmiešame tortové želé. Čiapočky ozdobíme polevou a zdobením podľa vlastnej fantázie.

 

TIPY:
  • Pri tvarovaní čiapočiek odporúčame použiť nôž.
  • V dobre uzatvárateľnej dóze môžeme čiapočky skladovať približne 3 týždne.

 

FOTO: droetker

—————

Späť


Komentár

Neboli nájdené žiadne príspevky.

Pridať nový príspevok


Kontakt

magazín Doma a Rada