03.08.2016 17:02

Černicový toping

Varenie – Recepty – Zelenina a ovocie

 

Toping z černíc sa hodí výborne na ozdobenie zmrzlín, šľahačkových pohárov a palaciniek.

 

Ingrediencie:
  • 1000 g černíc
  • 400 ml vody
  • 1 balíček Gelfixu Klasik 1:1
  • 1000 g krupicového alebo kryštálového cukru
Príprava:
  1. Umyté černice pomocou ponorného mixéra rozmixujeme a prepasírujeme cez sitko. Dáme spolu s vodou do väčšieho hrnca. Obsah balíčka Gelfix Klasik zmiešame s dvomi lyžicami cukru a pridáme k ovociu. Za stáleho miešania varíme asi 1 minútu.
  2. Pridáme zvyšok cukru a privedieme do varu. Dôkladne povaríme minimálne 5 minút.
  3. Odoberieme prípadnú penu a ihneď plníme až po okraj do pripravených pohárov. Poháre uzavrieme, obrátime dnom hore a asi 5 minút necháme stáť na veku.

 

FOTO: droetker

—————

Späť


Komentár

Neboli nájdené žiadne príspevky.

Pridať nový príspevok


Kontakt

magazín Doma a Rada