03.08.2016 17:02
Černicový toping
Varenie – Recepty – Zelenina a ovocie
Toping z černíc sa hodí výborne na ozdobenie zmrzlín, šľahačkových pohárov a palaciniek.
Ingrediencie:
1000 g černíc
- 400 ml vody
- 1 balíček Gelfixu Klasik 1:1
- 1000 g krupicového alebo kryštálového cukru
Príprava:
- Umyté černice pomocou ponorného mixéra rozmixujeme a prepasírujeme cez sitko. Dáme spolu s vodou do väčšieho hrnca. Obsah balíčka Gelfix Klasik zmiešame s dvomi lyžicami cukru a pridáme k ovociu. Za stáleho miešania varíme asi 1 minútu.
- Pridáme zvyšok cukru a privedieme do varu. Dôkladne povaríme minimálne 5 minút.
- Odoberieme prípadnú penu a ihneď plníme až po okraj do pripravených pohárov. Poháre uzavrieme, obrátime dnom hore a asi 5 minút necháme stáť na veku.
FOTO: droetker
—————