03.08.2016 16:53
Černicové želé
Varenie – Recepty – Zelenina a ovocie
Želé z černíc bude patriť medzi skvosty vašej komory.
Ingrediencie:
0,7 l šťavy z černíc (asi z 1,3 kg černíc)
- 1 lyžička kyseliny citrónovej
- 1 želírovací ovocný cukor
Príprava:
- Ostružiny umyjeme, necháme oschnúť a pomocou odšťavovača získame šťavu (postupujte podľa návodu na použitie prístroja). Odmeriame 0,7 l šťavy. Pripravenú šťavu dobre rozmiešame v hrnci s kyselinou citrónovou a želírovacím cukrom.
- Zmes privedieme za stáleho miešania do varu a minimálne 3 minúty necháme za stáleho miešania variť. Potom odtiahneme z platne.
- Uvarenú zmes, prípadne zbavenú peny, plníme okamžite až po okraj do pripravených pohárov. Závitové poháre uzavrieme, obrátime a asi 5 minút necháme stáť na viečku.
TIP: Počas varenia pridáme ½ zarovnanej čajovej lyžičky zomletého korenia (škorica, klinček, kardamón, koriander).
FOTO: droetker
—————