23.12.2014 17:46
Cappuccino veterníky
Varenie – Recepty – Múčniky
Obľúbené veterníky v kakaovej verzii sú vhodným zákuskom na sviatočný stôl.
Ingrediencie:
Na cesto:
1 balenie Venčekov
- 1 zarovnaná lyžica kakaa
- 250 ml vody
- 125 g margarínu
- 3 vajcia
Na náplň:
- zmes na prípravu krému (súčasť balenia Venčekov)
- 650 ml mlieka
- 1 zarovnaná lyžica instantnej kávy
- 150 g zmäknutého masla
- 60 g práškového cukru
- 1 balíček šľahačky v prášku
- 150 ml studeného mlieka
Na ozdobenie:
- 1 balíček tmavej polevy tmavej
Príprava:
- Do zmesi na prípravu cesta primiešame kakao a pripravíme odpaľované cesto s vodou, margarínom a vajcami podľa návodu na obale. Cesto vložíme do cukrárskeho vrecka so zrezanou trubičkou. Na tukom vymastený plech nastriekame veterníky. Vložíme do rúry predhriatej na 200 °C a pečieme asi 20 minút (prvých 15 minút pečenia rúru neotvárame!). Veterníky necháme vychladnúť.
- Zo zmesi na prípravu krému uvaríme krém podľa návodu na obale. Počas varenia krému pridáme kávu. Maslo vyšľaháme s cukrom elektrickým ručným šľahačom dohladka a po častiach doň na najvyššom stupni zašľaháme vychladnutý krém. Veterníky pozdĺžne rozkrojíme. Na vychladnuté spodné časti nastriekame pomocou cukrárskeho vrecka krém.
- Šľahačku ušľaháme s mliekom podľa návodu na obale, naplníme do cukrárskeho vrecka a nanesieme na krém.
- Na ozdobenie v kastróliku vo vodnom kúpeli rozpustíme polevu. Vrchnú časť veterníkov zľahka namočíme do rozpustenej polevy a položíme na šľahačku. Odložíme do chladničky.
FOTO: droetker
—————