23.12.2014 17:46

Cappuccino veterníky

Varenie – Recepty – Múčniky

 

Obľúbené veterníky v kakaovej verzii sú vhodným zákuskom na sviatočný stôl.

 

Ingrediencie:
Na cesto:
  • 1 balenie Venčekov
  • 1 zarovnaná lyžica kakaa
  • 250 ml vody
  • 125 g margarínu
  • 3 vajcia

 

Na náplň:
  • zmes na prípravu krému (súčasť balenia Venčekov)
  • 650 ml mlieka
  • 1 zarovnaná lyžica instantnej kávy
  • 150 g zmäknutého masla
  • 60 g práškového cukru
  • 1 balíček šľahačky v prášku
  • 150 ml studeného mlieka   

 

Na ozdobenie:
  • 1 balíček tmavej polevy tmavej

 

Príprava:
  1. Do zmesi na prípravu cesta primiešame kakao a pripravíme odpaľované cesto s vodou, margarínom a vajcami podľa návodu na obale. Cesto vložíme do cukrárskeho vrecka so zrezanou trubičkou. Na tukom vymastený plech nastriekame veterníky. Vložíme do rúry predhriatej na 200 °C a pečieme asi 20 minút (prvých 15 minút pečenia rúru neotvárame!). Veterníky necháme vychladnúť.
  2. Zo zmesi na prípravu krému uvaríme krém podľa návodu na obale. Počas varenia krému pridáme kávu. Maslo vyšľaháme s cukrom elektrickým ručným šľahačom dohladka a po častiach doň na najvyššom stupni zašľaháme vychladnutý krém. Veterníky pozdĺžne rozkrojíme. Na vychladnuté spodné časti nastriekame pomocou cukrárskeho vrecka krém.
  3. Šľahačku ušľaháme s mliekom podľa návodu na obale, naplníme do cukrárskeho vrecka a nanesieme na krém.
  4. Na ozdobenie v kastróliku vo vodnom kúpeli rozpustíme polevu. Vrchnú časť veterníkov zľahka namočíme do rozpustenej polevy a položíme na šľahačku. Odložíme do chladničky.

 

FOTO: droetker

—————

Späť


Diskusia k článku

Neboli nájdené žiadne príspevky.

Pridať nový príspevok


Kontakt

magazín Doma a Rada