26.11.2015 18:43

Čajové pečivo s mandľami

Varenie – Recepty – Múčniky a dezerty

 

Vianočné keksy s príchuťou mandlí a ríbezľového džemu.

 

Ingrediencie:
Na cesto:
  • 250 g hladkej múky
  • 1 zarovnaná lyžička kypriaceho prášku do pečiva
  • štipka soli
  • 100 g cukru
  • 1 balíček vanilínového cukru
  • 2 žĺtky
  • 150 g zmäknutého masla alebo margarínu
Na potretie a ozdobenie:
  • 2 bielky
  • 80 g sekaných mandlí
  • 100 g ríbezľového džemu

 

Príprava:
  1. Na prípravu cesta v mise zmiešame múku s kypriacim práškom, soľou, cukrom a vanilínovým cukrom. Pridáme žĺtky a maslo alebo margarín a ručne vypracujeme dohladka.
  2. Cesto rozdelíme na 4 diely. Z každého dielu vytvarujeme valček dlhý asi 40 cm, ktorý nožom nakrájame na 20 kúskov. Z kúskov vytvarujeme guľôčky, ktoré z jednej polovice ponoríme do bielkov a obalíme v mandliach. Guľôčky prenesieme stranou bez mandlí na plech vyložený papierom na pečenie. Obrátenou stranou varešky do každej guľôčky vytvoríme priehlbinku. Vložíme do rúry predhriatej na 180 °C a pečieme asi 10 minút.
  3. Po upečení naplníme priehlbinky pomocou lyžičky džemom a necháme vychladnúť.

 

TIPY:

  • Ako náplň do pečiva môžeme použiť aj iný druh džemu, napríklad malinový, višňový alebo pomarančový.
  • V dobre uzatvárateľnej dóze môžeme pečivo skladovať približne 2 týždne.

 

FOTO: droetker

—————

Späť


Komentár

Neboli nájdené žiadne príspevky.

Pridať nový príspevok


Kontakt

magazín Doma a Rada