17.08.2015 11:44

Broskyňové pyré

Varenie – Recepty – Zelenina a ovocie

 

Broskyňové pyré s príchuťou vanilky a škorice.

 

Ingrediencie:
  • 1 kg broskýň (olúpaných a odkôstkovaných)
  • 1 balíček škoricového cukru
  • 1 vanilkový struk „Bourbon“
  • 2 zarovnané lyžičky kyseliny citrónovej
  • 1 balenie želírovacieho cukru Extra 2:1
Príprava:
  1. Na prípravu pyré vložíme broskyne do väčšieho hrnca a pomocou ručného ponorného mixéra rozmixujeme. Pridáme škoricový cukor, rozkrojený vanilkový lusk a kyselinu citrónovú a dobre premiešame s želírovacím cukrom. Za stáleho miešania privedieme do varu a dôkladne povaríme minimálne 5 minút.
  2. Odoberieme prípadnú penu, pridáme vanilkový lusk a ihneď plníme do pripravených pohárov až po okraj. Uzavrieme viečkom, poháre obrátime dnom nahor a asi 5 minút necháme stáť na viečku. 

 

Tip: Broskyne môžeme čiastočne alebo úplne nahradiť marhuľami. Pyré sa hodí na priamu konzumáciu teplé aj studené.

 

FOTO: droetker

—————

Späť


Komentár

Neboli nájdené žiadne príspevky.

Pridať nový príspevok


Kontakt

magazín Doma a Rada