17.08.2015 11:44
Broskyňové pyré
Varenie – Recepty – Zelenina a ovocie
Broskyňové pyré s príchuťou vanilky a škorice.
Ingrediencie:
1 kg broskýň (olúpaných a odkôstkovaných)
- 1 balíček škoricového cukru
- 1 vanilkový struk „Bourbon“
- 2 zarovnané lyžičky kyseliny citrónovej
- 1 balenie želírovacieho cukru Extra 2:1
Príprava:
- Na prípravu pyré vložíme broskyne do väčšieho hrnca a pomocou ručného ponorného mixéra rozmixujeme. Pridáme škoricový cukor, rozkrojený vanilkový lusk a kyselinu citrónovú a dobre premiešame s želírovacím cukrom. Za stáleho miešania privedieme do varu a dôkladne povaríme minimálne 5 minút.
- Odoberieme prípadnú penu, pridáme vanilkový lusk a ihneď plníme do pripravených pohárov až po okraj. Uzavrieme viečkom, poháre obrátime dnom nahor a asi 5 minút necháme stáť na viečku.
Tip: Broskyne môžeme čiastočne alebo úplne nahradiť marhuľami. Pyré sa hodí na priamu konzumáciu teplé aj studené.
FOTO: droetker
—————