14.07.2016 10:54

Broskyňové čatní s feniklom a tymianom

Varenie – Recepty – Zelenina a ovocie

 

Pripravme si čatní z broskýň, šalotky a zeleru, ktorý výborne chutí aj s čerstvým pečivom.

 

Ingrediencie:
  • 700 g broskýň
  • 300 g feniklu
  • 300 g stonkového zeleru
  • 200 g šalotky
  • nastrúhaná kôra a šťava z 1 chemicky neošetrenej limetky
  • 300 ml jablkového octu
  • 2 zarovnané lyžičky čerstvého tymianu
  • 4 zarovnané lyžička soli
  • 2 zarovnané lyžička čili korenia
  • 1 balenie želírovacieho cukru Extra 2:1
Príprava:

Broskyne, fenikel, zeler a šalotku očistíme, nakrájame na kocky a vložíme do väčšieho hrnca. Pridáme kôru a šťavu z limetky, ocot, tymian, soľ a čili a dobre premiešame so želírovacím cukrom. Za stáleho miešania privedieme do varu a dôkladne povaríme minimálne 5 minút. Prípadnú penu odoberieme a ihneď plníme do pripravených pohárov až po okraj. Uzavrieme viečkami, poháre obrátime dnom nahor a asi 5 minút necháme stáť na viečku.

 

FOTO: droetker

—————

Späť


Komentár

Neboli nájdené žiadne príspevky.

Pridať nový príspevok


Kontakt

magazín Doma a Rada