14.07.2016 10:54
Broskyňové čatní s feniklom a tymianom
Varenie – Recepty – Zelenina a ovocie
Pripravme si čatní z broskýň, šalotky a zeleru, ktorý výborne chutí aj s čerstvým pečivom.
Ingrediencie:
700 g broskýň
- 300 g feniklu
- 300 g stonkového zeleru
- 200 g šalotky
- nastrúhaná kôra a šťava z 1 chemicky neošetrenej limetky
- 300 ml jablkového octu
- 2 zarovnané lyžičky čerstvého tymianu
- 4 zarovnané lyžička soli
- 2 zarovnané lyžička čili korenia
- 1 balenie želírovacieho cukru Extra 2:1
Príprava:
Broskyne, fenikel, zeler a šalotku očistíme, nakrájame na kocky a vložíme do väčšieho hrnca. Pridáme kôru a šťavu z limetky, ocot, tymian, soľ a čili a dobre premiešame so želírovacím cukrom. Za stáleho miešania privedieme do varu a dôkladne povaríme minimálne 5 minút. Prípadnú penu odoberieme a ihneď plníme do pripravených pohárov až po okraj. Uzavrieme viečkami, poháre obrátime dnom nahor a asi 5 minút necháme stáť na viečku.
FOTO: droetker
—————