30.06.2011 20:41

Bretónsky šalát

Varenie – Recepty – Studený bufet

 

Priaznivci strukovín sa určite potešia zaujímavému šalátu v kombinácii fazule a kečupu i ďalších chuťovo výrazných pochutín.

Ingrediencie:
  • 250 g bielej fazule
  • 250 g anglickej slaniny
  • 50 g cibule
  • 50 g oleja
  • 50 g rajčiakového pretlaku
  • kečup
  • soľ
  • ocot
  • worcesterská omáčka
  • horčica
  • mleté čierne korenie
  • práškový cukor
Príprava:

Bielu fazuľu namočíme na 12 hodín do vody, potom ju uvaríme domäkka a necháme vychladnúť. Cibuľu pokrájanú nadrobno podusíme na oleji s rajčiakovým pretlakom, pridáme anglickú slaninu pokrájanú na kocky a ešte chvíľu dusíme. Potom primiešame kečup, horčicu, uvarenú fazuľu a všetko dobre premiešame. Šalát ešte dochutíme worcesterskou omáčkou, octom, cukrom a mletým čiernym korením a necháme odležať v chlade aspoň 2 hodiny.

—————

Späť


Komentár

Neboli nájdené žiadne príspevky.

Pridať nový príspevok


Kontakt

magazín Doma a Rada