30.06.2011 20:41
Bretónsky šalát
Varenie – Recepty – Studený bufet
Priaznivci strukovín sa určite potešia zaujímavému šalátu v kombinácii fazule a kečupu i ďalších chuťovo výrazných pochutín.
Ingrediencie:
250 g bielej fazule
- 250 g anglickej slaniny
- 50 g cibule
- 50 g oleja
- 50 g rajčiakového pretlaku
- kečup
- soľ
- ocot
- worcesterská omáčka
- horčica
- mleté čierne korenie
- práškový cukor
Príprava:
Bielu fazuľu namočíme na 12 hodín do vody, potom ju uvaríme domäkka a necháme vychladnúť. Cibuľu pokrájanú nadrobno podusíme na oleji s rajčiakovým pretlakom, pridáme anglickú slaninu pokrájanú na kocky a ešte chvíľu dusíme. Potom primiešame kečup, horčicu, uvarenú fazuľu a všetko dobre premiešame. Šalát ešte dochutíme worcesterskou omáčkou, octom, cukrom a mletým čiernym korením a necháme odležať v chlade aspoň 2 hodiny.
—————