09.04.2015 08:24
Bravčové rezne na rajčiakoch
Varenie – Recepty- Mäso a ryby
Bravčové rezne zvýraznené chuťou papriky a rajčiakov.
Ingrediencie:
400 g bravčového mäsa z pliecka
- 40 g masti
- 2 cibule
- 5 zrelých rajčiakov alebo rajčiakového pretlaku
- 1 lyžica mletej červenej papriky
- soľ
- 3 zelené papriky
Príprava:
Mäso umyjeme, osušíme obrúskom, pokrájame na rezne a naklepeme. V tlakovom hrnci rozpálime mať a rezne na nej sprudka opečieme po oboch stranách. Pridáme nadrobno posekané cibule, mletú červenú papriku a soľ a chvíľu dusíme vo vlastnej šťave. Očistenú papriku pokrájame na rezance a umyté rajčiaky zbavíme šupky a pokrájame. Zeleninu primiešame k mäsu, zmes podlejeme horúcou vodou a hrniec uzavrieme. Dusíme pod tlakom 25 minút. Podávame s haluškami.
—————