18.02.2014 18:05

Bravčové gule v kyslej kapuste

Varenie – Recepty – Mäso a ryby

 

Mleté mäso z ryžou v tvare gúľ v kyslej kapuste.

 

Ingrediencie:
  • 350 g bravčového mäsa  
  • 1 lyžica oleja  
  • 1 cibuľa  
  • 120 g ryže   
  • 1 vajce   
  • soľ 
  • mleté čierne korenie   
  • majorán   
  • 1 zrniečko nového korenia   
  • 750 g kyslej kapusty   
  • 40 g masti   
  • 40 g hladkej múky na zápražku  
  • 1 menšia cibuľa   
  • 200 ml mlieka   
  • 200 ml smotany   
  • lyžička hladkej múky
Príprava:

Prebratú ryžu sparíme vriacou vodou a potom ju v sitku premývame pod tečúcou studenou vodou tak dlho, až kým voda nie je čistá. Na oleji speníme nadrobno pokrájanú cibuľu, pridáme odkvapkanú ryžu, osolíme a za stáleho miešania dusíme tak dlho, kým nie je ryže suchá. Keď sa začne prichytávať na dno, zalejeme ju horúcou vodou, prikryjeme a udusíme domäkka. Mastnejšie bravčové mäso umyjeme, zomelieme, pridáme udusenú ryžu, vajce, majorán, trochu mletého čierneho korenia. Kyslú kapustu trochu pokrájame, dáme do širšieho hrnca, zalejeme horúcou vodou a podusíme s 1 zrniečkom nového korenia. Z pripravenej mäsovej zmesi sformujeme gule, ktoré kladieme vedľa seba do kapusty, prikryjeme a pomaly dusíme. Po pol hodine ich opatrne obrátime a dusíme ešte 20 minút. Gule potom vyberieme a odložíme do tepla. Do kapusty pridáme bledú zápražku s udusenou cibuľou, rozriedime mliekom, povaríme a napokon dochutíme majoránom, rozotreným cesnakom a smotanou. Ak je kapusta veľmi riedka, pridáme ešte za lyžičkou hladkej múky a povaríme. Gule v kyslej kapuste môžeme podávať so zemiakmi alebo s chlebom.

 

—————

Späť


Komentár

Neboli nájdené žiadne príspevky.

Pridať nový príspevok


Kontakt

magazín Doma a Rada