21.12.2011 16:47

Bratislavské rožky

Varenie - Recepty - Múčniky

 

Chutné rožteky s orechovou náplňou, ktoré si vždy znovu musíte naložiť na tanier.

 

 

Ingrediencie:
  • 200 g masla
  • 80 g práškového cukru
  • 2 žĺtky
  • 1 vajce
  • 500 g hladkej múky
  • trocha soli
  • 30 g droždia
  • 300 ml mlieka

 

Orechová plnka:
  • 150 g zomletých orechov
  • 6 lyžíc smotany alebo mlieka
  • 60 g piškótovej strúhanky
  • 40 g medu
  • 80 g práškového cukru
  • 1 balíček vanilkového cukru

 

Príprava:

Maslo s cukrom vymiešame, pridáme žĺtky a vajce a spolu vymiešame. Pridáme múku, soľ a droždie vykysnuté v mlieku, dobre vypracujeme a necháme vykysnúť. Cesto potom dáme na múkou vysypanú dosku, rozdelíme na dva diely a každý osobitne vyvaľkáme a pokrájame na obdĺžniky. Tie natrieme plnkou, stočíme a vyformujeme do tvaru rožkov a necháme trochu podkysnúť. Poukladáme ich na vymastený plech, potrime žĺtkom a v dobre vyhriatej rúre upečieme. Počas kysnutia cesta si pripravíme plnku. Zomleté orechy zalejeme smotanou, pridáme piškótovú strúhanku, tekutý med i cukor a všetko spolu vymiešame.

—————

Späť


Komentár

Neboli nájdené žiadne príspevky.

Pridať nový príspevok


Kontakt

magazín Doma a Rada