15.04.2015 13:56

Bratislavská hovädzia pečienka

Varenie – Recepty – Mäso a ryby

 

Hovädzie v sladkokyslej omáčke so zeleninou na bratislavský spôsob je overená klasika.

 

Ingrediencie:
  • 500 g hovädzieho stehna  
  • soľ   
  • 3 lyžice oleja alebo masti    
  • 1 cibuľa  
  • 70 g koreňovej zeleniny (mrkva, zeler)  
  • bobkový list   
  • citrónová kôra a šťava    
  • kyslá uhorka  
  • 30 g sterilizovaného zeleného hrášku  
  • 250 ml kyslej smotany  
  • 2 lyžice hladkej múky   
  • 5 zrniek nového a čierneho korenia

 

Príprava:

Mäso opečieme na oleji alebo na masti, pridáme nadrobno pokrájanú cibuľu a necháme ju speniť. Potom pridáme aj bobkový list, korenie a kúsok citrónovej kôry a mäso podlejeme a prikryté dusíme. Mäkké mäso vyberieme a šťavu zahustíme zátrepkou z kyslej smotany a múky a ešte trochu povaríme. Omáčku potom cez husté sito pretrieme a pridáme do nej na rezance pokrájanú a na oleji podusenú mrkvu a zeler a tiež hrášok a nakrájanú kyslú uhorku i rozporcované mäso. Omáčku napokon dochutíme citrónovou šťavou. Podávame s knedľou alebo s varenou cestovinou.

—————

Späť


Komentár

Neboli nájdené žiadne príspevky.

Pridať nový príspevok


Kontakt

magazín Doma a Rada