Bonbóny z cukrového cesta s marcipánom
Varenie – Recepty – Múčniky
Príťažlivo farebné guľôčky s marcipánovou príchuťou, ktoré potešia aj v dňoch sviatočných.
Ingrediencie:
Na cesto:
60 g zmäknutého masla alebo margarínu
- 25 g práškového cukru
- 1 balíček vanilkového cukru
- 1 lyžička rumovej arómy
- 1 lyžica mlieka
- 125 g hladkej múky
- 1 zarovnaná PL kakaa
Na náplň:
- 150 g marcipánu
Na ozdobenie:
- 1 balíček polevy tmavej
- 1 balenie guľôčok dúhových
Príprava:
Na prípravu cesta vyšľaháme maslo, cukor a vanilkový cukor elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni do peny. Pridáme rumovú arómu, mlieko, múku zmiešanú s kakaom a ručne vymiešame dohladka. Na prípravu náplne vytvoríme z marcipánu asi 24 guľôčok. Z cesta vyvaľkáme plát asi 3 mm hrubý a nakrájame na štvorce podľa veľkosti marcipánových guľôčok. Každú guľôčku obalíme cestom, položíme na plech vyložený papierom na pečenie, vložíme do predhriatej rúry a pečieme. Guľôčky necháme vychladnúť. Na ozdobenie rozohrejeme tmavú polevu podľa návodu na obale, guľôčky polejeme a posypeme dúhovými guľôčkami.
FOTO: droetker
—————