10.11.2012 18:38

Bonbóny z cukrového cesta s marcipánom

Varenie – Recepty – Múčniky

 

Príťažlivo farebné guľôčky s marcipánovou príchuťou, ktoré potešia aj v dňoch sviatočných.

 

Ingrediencie:
Na cesto:
  • 60 g zmäknutého masla alebo margarínu
  • 25 g práškového cukru
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • 1 lyžička rumovej arómy
  • 1 lyžica mlieka
  • 125 g hladkej múky
  • 1 zarovnaná PL kakaa
Na náplň:
  • 150 g marcipánu
Na ozdobenie:
  • 1 balíček polevy tmavej
  • 1 balenie guľôčok dúhových

 

Príprava:

Na prípravu cesta vyšľaháme maslo, cukor a vanilkový cukor elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni do peny. Pridáme rumovú arómu, mlieko, múku zmiešanú s kakaom a ručne vymiešame dohladka. Na prípravu náplne vytvoríme z marcipánu asi 24 guľôčok. Z cesta vyvaľkáme plát asi 3 mm hrubý a nakrájame na štvorce podľa veľkosti marcipánových guľôčok. Každú guľôčku obalíme cestom, položíme na plech vyložený papierom na pečenie, vložíme do predhriatej rúry a pečieme. Guľôčky necháme vychladnúť. Na ozdobenie rozohrejeme tmavú polevu podľa návodu na obale, guľôčky polejeme a posypeme dúhovými guľôčkami.

 

FOTO: droetker

 

—————

Späť


Komentár

Neboli nájdené žiadne príspevky.

Pridať nový príspevok


Kontakt

magazín Doma a Rada