20.05.2018 09:29

Bohatý kurací pekáč

Varenie – Recepty – Mäso a ryby

 

Kuracie kúsky pečené spolu s koreňovou zeleninou, zemiakmi a hubami – večera z jedného pekáča.

 

Ingrediencie:
  • 1 kurča
  • 4 mrkvy
  • 1 väčší kaleráb
  • 2 petržleny
  • polovica zeleru
  • 8 zemiakov
  • 200 g šampiňónov
  • olej
  • petržlenová vňať
  • 1 cibuľa
  • 3 strúčiky cesnaku
  • soľ
  • mletá červená paprika
Príprava:

Kurča rozporciujeme na menšie kúsky a obalíme v zmesi oleja, mletej červenej papriky a soli. Umiestnime do väčšieho pekáča. Pridáme aj očistenú a na kúsky nakrájanú zeleninu (mrkvu, kaleráb, petržleny a zeler) a rozpoltenú cibuľu i cesnakové strúčiky. Podlejeme vodou, ktorú osolíme, a dáme piecť do rúry. Počas pečenia mäso i zeleninu polejeme občas šťavou. Asi po hodine pekáč vyberieme, zmes posunieme nabok a pridáme plátky očistených zemiakov (prípadne osminky nových zemiakov aj so šupkou). Dáme znovu piecť a opäť občas oblievame výpekom. Po 40 minútach skontrolujeme, či netreba šťavu osoliť, pretože zemiaky zvyknú soľ absorbovať. Napokon pridáme polovičky alebo štvrtky šampiňónov či iných húb a dopečieme dochrumkava.

 

Poznámka:

Jedlo podávame teplé, na každý tanier naservírujeme porciu kuraťa, zeleninu, zemiaky i huby. Je to ideálny obed alebo večera pre viacčlennú rodinu, ktorá sa takto dokáže zasýtiť aj z jedného kurčaťa.

 

redakcia Doma a Rada, FOTO: www.pixabay.com

 

—————

Späť


Komentár

Neboli nájdené žiadne príspevky.

Pridať nový príspevok


Kontakt

magazín Doma a Rada