Bohatý kurací pekáč
Varenie – Recepty – Mäso a ryby
Kuracie kúsky pečené spolu s koreňovou zeleninou, zemiakmi a hubami – večera z jedného pekáča.
Ingrediencie:
1 kurča
- 4 mrkvy
- 1 väčší kaleráb
- 2 petržleny
- polovica zeleru
- 8 zemiakov
- 200 g šampiňónov
- olej
- petržlenová vňať
- 1 cibuľa
- 3 strúčiky cesnaku
- soľ
- mletá červená paprika
Príprava:
Kurča rozporciujeme na menšie kúsky a obalíme v zmesi oleja, mletej červenej papriky a soli. Umiestnime do väčšieho pekáča. Pridáme aj očistenú a na kúsky nakrájanú zeleninu (mrkvu, kaleráb, petržleny a zeler) a rozpoltenú cibuľu i cesnakové strúčiky. Podlejeme vodou, ktorú osolíme, a dáme piecť do rúry. Počas pečenia mäso i zeleninu polejeme občas šťavou. Asi po hodine pekáč vyberieme, zmes posunieme nabok a pridáme plátky očistených zemiakov (prípadne osminky nových zemiakov aj so šupkou). Dáme znovu piecť a opäť občas oblievame výpekom. Po 40 minútach skontrolujeme, či netreba šťavu osoliť, pretože zemiaky zvyknú soľ absorbovať. Napokon pridáme polovičky alebo štvrtky šampiňónov či iných húb a dopečieme dochrumkava.
Poznámka:
Jedlo podávame teplé, na každý tanier naservírujeme porciu kuraťa, zeleninu, zemiaky i huby. Je to ideálny obed alebo večera pre viacčlennú rodinu, ktorá sa takto dokáže zasýtiť aj z jedného kurčaťa.
redakcia Doma a Rada, FOTO: www.pixabay.com
—————