15.06.2015 09:56
Bazové želé so zázvorom
Varenie – Recepty – Zelenina a ovocie
Želé z bazovej a pomarančovej šťavy s príchuťou zázvoru.
Ingrediencie:
400 ml bazovej šťavy (asi z 900 g plodov bazy)
- 400 ml pomarančovej šťavy (asi z 5 pomarančov)
- 75 g nadrobno nakrájaného kandizovaného zázvoru
- 1 balenie želírovacieho cukru Super 3:1
- 2 zarovnané lyžičky kyseliny citrónovej
Príprava:
- Vo veľkom hrnci dobre premiešame bazovú šťavu a pomarančovú šťavu. Pridáme kandizovaný zázvor a želírovací cukor a za stáleho miešania privedieme do varu. Za stáleho miešania dôkladne povaríme minimálne 5 minút.
- Na tanierik kvapneme 1 až 2 lyžičky práve prevareného želé. Ak je po vychladnutí málo tuhé, vmiešame doň ešte kyselinu citrónovú.
- Prípadnú penu odoberieme a ihneď plníme do pripravených pohárov až po okraj.
- Uzavrieme viečkami, poháre obrátime dnom nahor a asi 5 minút necháme stáť na viečku.
TIPY:
- Pomarančovú šťavu môžeme nahradiť 100% pomarančovým džúsom.
- Kandizovaný zázvor môžeme nahradiť kandizovaným ananásom.
FOTO: droetker
—————