15.06.2015 09:56

Bazové želé so zázvorom

Varenie – Recepty – Zelenina a ovocie

 

Želé z bazovej a pomarančovej šťavy s príchuťou zázvoru.

 

Ingrediencie:
  • 400 ml bazovej šťavy (asi z 900 g plodov bazy)
  • 400 ml pomarančovej šťavy (asi z 5 pomarančov)
  • 75 g nadrobno nakrájaného kandizovaného zázvoru
  • 1 balenie želírovacieho cukru Super 3:1
  • 2 zarovnané lyžičky kyseliny citrónovej
Príprava:
  1. Vo veľkom hrnci dobre premiešame bazovú šťavu a pomarančovú šťavu. Pridáme kandizovaný zázvor a želírovací cukor a za stáleho miešania privedieme do varu. Za stáleho miešania dôkladne povaríme minimálne 5 minút.
  2. Na tanierik kvapneme 1 až 2 lyžičky práve prevareného želé. Ak je po vychladnutí málo tuhé, vmiešame doň ešte kyselinu citrónovú.
  3. Prípadnú penu odoberieme a ihneď plníme do pripravených pohárov až po okraj.
  4. Uzavrieme viečkami, poháre obrátime dnom nahor a asi 5 minút necháme stáť na viečku.

 

TIPY:
  • Pomarančovú šťavu môžeme nahradiť 100% pomarančovým džúsom.
  • Kandizovaný zázvor môžeme nahradiť kandizovaným ananásom.

 

FOTO: droetker

—————

Späť


Komentár

Neboli nájdené žiadne príspevky.

Pridať nový príspevok


Kontakt

magazín Doma a Rada