30.05.2019 09:30

Bazové rezy

Varenie – Recepty – Múčniky a dezerty

 

Zákusok s lahodným krémom s jedinečnou chuťou bazy pripravený so Zlatým klasom. Potešenie pre oči aj chuťové poháriky.

 

Ingrediencie:
  • 5 bielkov
  • štipka soli
  • 200 g práškového cukru
  • 5 lyžíc horúcej vody
  • 200 g polohrubej múky
  • kypriaci prášok do pečiva
Na náplň:
  • 2 balíčky Zlatého klasu
  • 400 ml bazového sirupu
  • 200 ml vody
  • 50 g zmäknutého masla
  • 200 g mascarpone

 

Na ozdobenie:
  • 2 balíčky šľahačky v prášku
  • 300 ml mlieka
  • 2 lyžice bazového sirupu
  • nastrúhaná kôra a šťava z limetky

 

Príprava:
  1. Na prípravu cesta v mise vyšľaháme bielky so soľou elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni na tuhý sneh. V inej mise vyšľaháme žĺtky s cukrom a vodou do peny. Pridáme sneh z bielkov a múku zmiešanú s kypriacim práškom a zľahka zamiešame. Cesto nanesieme na vymastený a múkou vysypaný plech a uhladíme. Vložíme do rúry predhriatej na 180°C a pečieme 30 minút.
  2. Korpus necháme vychladnúť.
  3. Na prípravu náplne uvaríme oba balíčky Zlatého klasu podľa návodu na obale, len namiesto mlieka použijeme bazový sirup zmiešaný s vodou. Hustý uvarený Zlatý klas ihneď zakryjeme potravinárskou fóliou a pri izbovej teplote ho necháme úplne vychladnúť. V mise vyšľaháme zmäknuté maslo s mascarpone a po častiach zašľahávame Zlatý klas. Náplň nanesieme na korpus a uhladíme.
  4. Na ozdobenie v mise vyšľaháme šľahačku s mliekom elektrickým ručným šľahačom podľa návodu na obale. Nakoniec do šľahačky krátko zašľaháme bazový sirup. Šľahačkou potrieme povrch múčnika a odložíme asi na dve hodiny do chladničky. Pred podávaním múčnik dozdobíme kôrou z limetky a nakrájame na rezy.

 

FOTO: droetker

 

—————

Späť


Komentár

Neboli nájdené žiadne príspevky.

Pridať nový príspevok


Kontakt

magazín Doma a Rada