30.05.2019 09:30
Bazové rezy
Varenie – Recepty – Múčniky a dezerty
Zákusok s lahodným krémom s jedinečnou chuťou bazy pripravený so Zlatým klasom. Potešenie pre oči aj chuťové poháriky.
Ingrediencie:
5 bielkov
- štipka soli
- 200 g práškového cukru
- 5 lyžíc horúcej vody
- 200 g polohrubej múky
- kypriaci prášok do pečiva
Na náplň:
- 2 balíčky Zlatého klasu
- 400 ml bazového sirupu
- 200 ml vody
- 50 g zmäknutého masla
- 200 g mascarpone
Na ozdobenie:
- 2 balíčky šľahačky v prášku
- 300 ml mlieka
- 2 lyžice bazového sirupu
- nastrúhaná kôra a šťava z limetky
Príprava:
- Na prípravu cesta v mise vyšľaháme bielky so soľou elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni na tuhý sneh. V inej mise vyšľaháme žĺtky s cukrom a vodou do peny. Pridáme sneh z bielkov a múku zmiešanú s kypriacim práškom a zľahka zamiešame. Cesto nanesieme na vymastený a múkou vysypaný plech a uhladíme. Vložíme do rúry predhriatej na 180°C a pečieme 30 minút.
- Korpus necháme vychladnúť.
- Na prípravu náplne uvaríme oba balíčky Zlatého klasu podľa návodu na obale, len namiesto mlieka použijeme bazový sirup zmiešaný s vodou. Hustý uvarený Zlatý klas ihneď zakryjeme potravinárskou fóliou a pri izbovej teplote ho necháme úplne vychladnúť. V mise vyšľaháme zmäknuté maslo s mascarpone a po častiach zašľahávame Zlatý klas. Náplň nanesieme na korpus a uhladíme.
- Na ozdobenie v mise vyšľaháme šľahačku s mliekom elektrickým ručným šľahačom podľa návodu na obale. Nakoniec do šľahačky krátko zašľaháme bazový sirup. Šľahačkou potrieme povrch múčnika a odložíme asi na dve hodiny do chladničky. Pred podávaním múčnik dozdobíme kôrou z limetky a nakrájame na rezy.
FOTO: droetker
—————