17.11.2011 14:39
Bažantia polievka
Varenie - Recepty – polievky
Ak máte to šťastie, že vám bratranec doniesol z poľovačky bažanta, neváhajte a skúste túto polievku.
Ingrediencie:
1 bažant
- 20 g masti
- 1 a ½ l vody
- 1 väčšia mrkva
- 1 menší pór
- polovica zeleru
- 1 veľká cibuľa
- soľ
- celé čierne korenie
- 2 zrnká borievky
- bobkový list
- tymian
- 100 g šampiňónov
- 10 g masti alebo olej
- zelená petržlenová vňať
Príprava:
Bažanta očistíme a naporciujeme. Kúsky mäsa potom opražíme na tuku, zalejeme horúcou vodou a pomaly varíme. Pridáme očistenú a pokrájanú zeleninu, soľ, čierne korenie, borievky, bobkový list i tymian a varíme, kým mäso nie je mäkké. Polievku potom precedíme a do vývaru vložíme z kostí obraté a pokrájané mäso a tiež pokrájané a udusené šampiňóny. Po chvíli varenia polievku ešte ochutíme pokrájanou petržlenovou vňaťou.
—————
Komentár
—————
—————
—————
—————
—————