26.10.2020 12:26
Baranina na divoko s vínom
Varenie – Recepty – Mäso a ryby
Dusená baranina dochutená hrozienkami, mandľami, perníkom a ríbezľovým lekvárom.
Ingrediencie:
400 g baranieho stehna
- 20g údenej slanina
- Soľ
- 40 g masti
- Vývar
- 100 ml bieleho vína
- 20 g hrozienok
- 20 olúpaných mandlí
- 30 g strúhaného perníka
- 1 lyžica ríbezľového lekváru
Príprava:
Baranie mäso dobre umyjeme, prešpikujeme slaninou, posolíme a na horúcej masti z každej strany opečieme. Potom mäso dusíme pod pokrievkou vo vlastnej šťave, kým sa nepripečie na vlastnú masť. Vtedy ho podlejeme vývarom a vínom, pridáme očistené hrozienka i olúpané a pomleté mandle a dusíme domäkka. Nakoniec pridáme na zahustenie šťavy postrúhaný perník a do dochutenie ríbezľový lekvár a ešte trochu povaríme. Podávame s dusenou ryžou.
—————