26.10.2020 12:26

Baranina na divoko s vínom

Varenie – Recepty – Mäso a ryby

 

Dusená baranina dochutená hrozienkami, mandľami, perníkom a ríbezľovým lekvárom.

 

Ingrediencie:
  • 400 g baranieho stehna
  • 20g údenej slanina
  • Soľ
  • 40 g masti
  • Vývar
  • 100 ml bieleho vína
  • 20 g hrozienok
  • 20 olúpaných mandlí
  • 30 g strúhaného perníka
  • 1 lyžica ríbezľového lekváru
Príprava:

Baranie mäso dobre umyjeme, prešpikujeme slaninou, posolíme a na horúcej masti z každej strany opečieme. Potom mäso dusíme pod pokrievkou vo vlastnej šťave, kým sa nepripečie na vlastnú masť. Vtedy ho podlejeme vývarom a vínom, pridáme očistené hrozienka i olúpané a pomleté mandle a dusíme domäkka. Nakoniec pridáme na zahustenie šťavy postrúhaný perník a do dochutenie ríbezľový lekvár a ešte trochu povaríme. Podávame s dusenou ryžou.

 

—————

Späť


Komentár

Neboli nájdené žiadne príspevky.

Pridať nový príspevok


Kontakt

magazín Doma a Rada