21.11.2013 07:54

Baranie kotlety s kapustou

Varenie – recepty – Mäso a ryby

 

Liptovská baranina s kysuckou kapustou, čo môže byť viac slovenské.

 

Ingrediencie:
  • 500 g baraních kotliet
  • 1 hlávky kapusty
  • 600 g zemiakov
  • 150 g prerastenej slaniny
  • mleté čierne korenie
  • soľ
  • 1 cibuľa
  • 200 ml kyslej smotany
Príprava:

Plátky slaniny trochu popražíme a pridáme nadrobno pokrájanú cibuľu. Po chvíli pridáme baranie kotlety, ktoré sme trochu okorenili. Opečieme ich z oboch strán, podlejeme trochou vody a dusíme domäkka. Kapustu uvaríme v osolenej vode, scedíme a rozložíme na listy. Zemiaky uvaríme, necháme vychladnúť, ošúpeme a nakrájame na hrubšie plátky. Mäso aj s kúskami slaniny preložíme do ohňovzdornej misy, pridáme vrstvu kapustových listov a napokon plátky zemiakov, ktoré okoreníme a posolíme. Navrch nalejeme kyslú pochúťkovú smotanu a zemiaky s mäsom a kapustou zapečieme vo vyhriatej rúre.

—————

Späť


Komentár

Neboli nájdené žiadne príspevky.

Pridať nový príspevok


Kontakt

magazín Doma a Rada