24.05.2015 15:00

Balkánsky syr nemusíte kupovať

Varenie – Príprava jedál

 

Zvyknete si pripravovať recepty balkánskej, talianskej a gréckej kuchyne, v ktorých často dominuje slaný syr feta? Potom vás potešíme jednoduchým receptom na túto mliečnu potravinu.

Nepotrebujete žiadne špeciálne prísady, stačí pol kila tvrdšieho tvarohu, voda a soľ, najlepšie morská. Nie je nič ľahšie, zvládne to aj začiatočník. Len si prevaríte vodu so soľou (na 2 litre 100 g) a necháte ju vychladnúť. Potom tvarohové bochníčky vložíte do hlbšej plastovej nádoby a zalejete slaným nálevom. Nádobu dobre uzavretú treba uložiť do chladničky. Po 4 dňoch máte k dispozícii balkánsky syr s typicky slanou príchuťou.

 

TIP:

Okrem zapečených pokrmov, slaných koláčov či pizze je slaný syr výborný aj na dochutenie zeleninových šalátov a na posypanie omeliet, cestovín a paradajkovej polievky.

 

redakcia Doma a Rada, FOTO: www.goodfon.ru

 

—————

Späť


Diskusia k článku

Neboli nájdené žiadne príspevky.

Pridať nový príspevok


Kontakt

magazín Doma a Rada