28.03.2019 10:21

Baklažán na spôsob lazaní

Varenie – Recepty – Zelenina a ovocie

 

Obľúbené lasagne bez cestoviny, ktorú zastúpi veľmi dobre baklažán.

 

Ingrediencie:
  • 2 až 5 baklažánov podľa veľkosti
  • 1 zväzok čerstvej bazalky
  • 2 cibule
  • 100 g hladkej bezlepkovej múky
  • 3 konzervy krájaných paradajok
  • 3 mozzarelly
  • 3 lyžice olivového oleja
  • 100 g parmezánu
  • štipka soli

 

Príprava:

Baklažány nakrájame na kolieska, z oboch strán osolíme a necháme odstáť pol hodiny, aby pustili vodu. Na oleji osmažíme nakrájanú cibuľu, pridáme konzervované paradajky, osolíme. Necháme prehriať, odstavíme a do zmesi vmiešame nasekanú bazalku. Z koliesok baklažánov osušíme vodu, obalíme ich v hladkej múke a krátko opražíme na oleji. Osmažený baklažán poukladáme na dno zapekacej misky, zalejeme polovicou paradajkovej zmesi a navrch poukladáme na plátky nakrájanú mozzarellu. Podobne ukladáme ďalšiu vrstvu. Na záver poukladáme baklažán a posypeme ho parmezánom. Pečieme v predhriatej rúre na 180 °C cca 30 minút.

 

FOTO: KetoDiet

 

—————

Späť


Komentár

Neboli nájdené žiadne príspevky.

Pridať nový príspevok


Kontakt

magazín Doma a Rada