Baklažán na spôsob lazaní
Varenie – Recepty – Zelenina a ovocie
Obľúbené lasagne bez cestoviny, ktorú zastúpi veľmi dobre baklažán.
Ingrediencie:
2 až 5 baklažánov podľa veľkosti
- 1 zväzok čerstvej bazalky
- 2 cibule
- 100 g hladkej bezlepkovej múky
- 3 konzervy krájaných paradajok
- 3 mozzarelly
- 3 lyžice olivového oleja
- 100 g parmezánu
- štipka soli
Príprava:
Baklažány nakrájame na kolieska, z oboch strán osolíme a necháme odstáť pol hodiny, aby pustili vodu. Na oleji osmažíme nakrájanú cibuľu, pridáme konzervované paradajky, osolíme. Necháme prehriať, odstavíme a do zmesi vmiešame nasekanú bazalku. Z koliesok baklažánov osušíme vodu, obalíme ich v hladkej múke a krátko opražíme na oleji. Osmažený baklažán poukladáme na dno zapekacej misky, zalejeme polovicou paradajkovej zmesi a navrch poukladáme na plátky nakrájanú mozzarellu. Podobne ukladáme ďalšiu vrstvu. Na záver poukladáme baklažán a posypeme ho parmezánom. Pečieme v predhriatej rúre na 180 °C cca 30 minút.
FOTO: KetoDiet
—————