24.05.2017 16:11

Bábovka s rebarborou

Varenie – Recepty – Múčniky a dezerty

 

Sezónna bábovka s ovocnou príchuťou a polevou.

 

Ingrediencie:
Na cesto:
  • 500 g rebarbory
  • 250 g zmäknutého masla alebo margarínu
  • 150 g cukru
  • 1 balíček vanilínového cukru
  • 1 balíček Finesse citrónovej kôry
  • 5 vajec
  • 380 g hladkej múky
  • 4 zarovnané lyžičky kypriaceho prášku do pečiva
  • štipka soli
Na ozdobenie:
  • 1 balíček svetlej polevy  

 

Príprava:
  1. Na prípravu cesta rebarboru umyjeme (nelúpeme) a nakrájame na kúsky asi 2 cm dlhé. V mise vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni maslo alebo margarín s cukrom, vanilínovým cukrom a citrónovou kôrou dohladka. Pridáme vajcia a múku zmiešanú s kypriacim práškom a soľou a na strednom stupni vyšľaháme dohladka. Vmiešame rebarboru a cesto nanesieme do vymastenej a múkou vysypanej formy. Vložíme do rúry predhriatej na 170 °C a pečieme asi 60 minút.
  2. Bábovku necháme asi 10 minút vo forme ochladnúť. Potom ju opatrne vyklopíme.
  3. Na ozdobenie rozpustíme polevu podľa návodu na obale. Polevou ozdobíme bábovku a necháme stuhnúť.

 

TIP: Pred stuhnutím polevy môžeme bábovku posypať hoblinkami tmavej čokolády.

 

FOTO: droetker

—————

Späť


Komentár

Neboli nájdené žiadne príspevky.

Pridať nový príspevok


Kontakt

magazín Doma a Rada