24.05.2017 16:11
Bábovka s rebarborou
Varenie – Recepty – Múčniky a dezerty
Sezónna bábovka s ovocnou príchuťou a polevou.
Ingrediencie:
Na cesto:
500 g rebarbory
- 250 g zmäknutého masla alebo margarínu
- 150 g cukru
- 1 balíček vanilínového cukru
- 1 balíček Finesse citrónovej kôry
- 5 vajec
- 380 g hladkej múky
- 4 zarovnané lyžičky kypriaceho prášku do pečiva
- štipka soli
Na ozdobenie:
- 1 balíček svetlej polevy
Príprava:
- Na prípravu cesta rebarboru umyjeme (nelúpeme) a nakrájame na kúsky asi 2 cm dlhé. V mise vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni maslo alebo margarín s cukrom, vanilínovým cukrom a citrónovou kôrou dohladka. Pridáme vajcia a múku zmiešanú s kypriacim práškom a soľou a na strednom stupni vyšľaháme dohladka. Vmiešame rebarboru a cesto nanesieme do vymastenej a múkou vysypanej formy. Vložíme do rúry predhriatej na 170 °C a pečieme asi 60 minút.
- Bábovku necháme asi 10 minút vo forme ochladnúť. Potom ju opatrne vyklopíme.
- Na ozdobenie rozpustíme polevu podľa návodu na obale. Polevou ozdobíme bábovku a necháme stuhnúť.
TIP: Pred stuhnutím polevy môžeme bábovku posypať hoblinkami tmavej čokolády.
FOTO: droetker
—————