06.09.2013 08:26

Babičkin slivkový koláč

Varenie – Rcepty – Múniky

 

Koláčová klasika s poctivým prístupom pri príprave, ale slivkový koláč potom spieva.

 

Ingrediencie:
Na mrveničku:
  • 200 g hladkej múky
  • 100 g cukru
  • 1 balíček vanilínového cukru
  • 100 g zmäknutého masla alebo margarínu 
Na cesto:
  • 150 g zmäknutého masla alebo margarínu
  • 150 g cukru
  • 1 balíček vanilínového cukru
  • 4 vajcia
  • 100 g hladkej múky
  • 50 g  jemného kukuričného škrobu
  • 1 zarovnaná kávová lyžička kypriaceho prášku do pečiva
  • nastrúhaná kôra z polovice chemicky neošetreného citróna
Na náplň:
  • 500 g polotučného tvarohu
  • 50 g cukru
  • 1 balíček vanilínového cukru
  • šťava z polovice citróna
  • 100 ml mlieka
  • 1 kg sliviek
  • 1 balíček škoricového cukru

 

Príprava:

Na prípravu mrveničky v mise ručne alebo ručným miesičom spracujeme múku, cukor, vanilínový cukor a maslo alebo margarín. Na prípravu cesta vyšľaháme maslo, cukor a vanilínový cukor elektrickým ručným šľahačom na strednom stupni do peny. Postupne pridávame vajcia a vyšľaháme.  Múku premiešame so škrobom a kypriacim práškom a ručne vmiešame spoločne s citrónovou šťavou do peny. Hotové cesto rozotrieme na vymastený plech. Na prípravu náplne vymiešame tvaroh, cukor, vanilínový cukor, citrónovú šťavu a mlieko elektrickým ručným šľahačom na strednom stupni dohladka. Hotovú náplň rozotrieme na cesto a poukladáme na ňu umyté a rozpolené slivky. Posypeme škoricovým cukrom a mrveničkou, vložíme do rúry predhriatej na 180°C a pečieme 40 minút. Upečený múčnik necháme na kuchynskej mriežke vychladnúť a pred podávaním posypeme práškovým cukrom.

 

FOTO: droetker

—————

Späť


Komentár

Neboli nájdené žiadne príspevky.

Pridať nový príspevok


Kontakt

magazín Doma a Rada