09.05.2015 10:20
Avokádový dip
Varenie – Recepty - Studený bufet
Nátierka z avokáda, ktorá sa výborne hodí k nachos. Dobrá pochúťka pri sledovaní televízie, aktuálne hokejových prenosov.
Ingrediencie:
1 zrelé avokádo
- menšia cibuľa
- 1 chilli paprička
- 1 rajčiak
- 2 strúčiky cesnaku
- citrónová šťava
- soľ
Príprava:
Zrelé avokádo rozpolíme a vyberieme kôstku. Cibuľu nasekáme nadrobno, pridáme dužinu avokáda, pokrájaný rajčiak i čilli papričku a roztlačený cesnak a všetko rozmixujeme ručným mixérom. Nátierku alebo dip ochutíme soľou a citrónovou šťavou. Podávame s čipsami alebo s mexickými tortillovými trojuholníkmi nachos, ale dobre chutí aj s tmavým chlebíkom alebo pečivom. Výborná je aj ako príloha ku grilovanému mäsu alebo k varenej zelenine.
TIPY:
- Na zjemnenie môžeme pridať lyžicu bieleho jogurtu, kyslej smotany alebo majonézy, prípadne pár kvapiek olivového oleja.
- Ochutiť túto nátierku môžeme aj nasekanými lístkami koriandra alebo mletým čiernym korením.
—————