17.03.2016 12:25
Avokádovo-lososové mištičky
Varenie – Recepty – Studený bufet
Návštevu určite poteší aj exotické pohostenie v podobe mištičiek z chlebového cesta s kúskami avokáda a údeného lososa.
Ingrediencie:
Na cesto:
350 g hladkej múky
- 1 balíček sušeného droždia
- 1 zarovnaná lyžička soli
- 200 ml vlažnej vody
- 2 lyžice oleja
Na náplň:
- 2 zrelé avokáda
- 3 jarné cibuľky
- 1 zarovnaná lyžica čerstvých byliniek
- 4 zarovnané lyžice dijonskej horčice
- 2 lyžice tekutého medu
- trošku citrónovej šťavy
- štipka soli
- štipka korenia
Na ozdobenie:
- 300 g plátkov údeného lososa
- kôpor
Príprava:
- Na prípravu cesta v mise zmiešame múku s droždím a soľou. Pridáme vodu a olej a ručne vypracujeme dohladka. Cesto zaprášime múkou, prikryjeme utierkou a necháme asi 45 minút na teplom mieste kysnúť.
- Na prípravu náplne avokáda olúpeme, nakrájame na malé kocky a vložíme do misky. Pridáme cibuľku nakrájanú na kolieska, bylinky, horčicu, med a citrónovú šťavu. Dochutíme soľou a čiernym korením a premiešame.
- Vykysnuté cesto na pomúčenej pracovnej ploche rozdelíme na 10 dielov. Z každého dielu vytvarujeme guľôčku a nanesieme ju na plech vyložený papierom na pečenie. Vložíme do rúry predhriatej na 180 °C a pečieme asi 35 minút.
- Pečivo necháme vychladnúť. Potom ho pozdĺžne rozkrojíme a pomocou lyžičky na povrch nanesieme náplň.
- Prikrášlime plátkom lososa a vetvičkou kôpru.
TIP: Na spestrenie môžeme polovicu mištičiek ozdobiť namiesto lososa parmskou šunkou.
FOTO: droetker
—————