17.03.2016 12:25

Avokádovo-lososové mištičky

Varenie – Recepty – Studený bufet

 

Návštevu určite poteší aj exotické pohostenie v podobe mištičiek z chlebového cesta s kúskami avokáda a údeného lososa.

 

Ingrediencie:
Na cesto:
  • 350 g hladkej múky
  • 1 balíček sušeného droždia
  • 1 zarovnaná lyžička soli
  • 200 ml vlažnej vody
  • 2 lyžice oleja
Na náplň:
  • 2 zrelé avokáda
  • 3 jarné cibuľky
  • 1 zarovnaná lyžica čerstvých byliniek
  • 4 zarovnané lyžice dijonskej horčice
  • 2 lyžice tekutého medu
  • trošku citrónovej šťavy
  • štipka soli
  • štipka korenia

 

Na ozdobenie:
  • 300 g plátkov údeného lososa
  • kôpor

 

Príprava:
  • Na prípravu cesta v mise zmiešame múku s droždím a soľou. Pridáme vodu a olej a ručne vypracujeme dohladka. Cesto zaprášime múkou, prikryjeme utierkou a necháme asi 45 minút na teplom mieste kysnúť.
  • Na prípravu náplne avokáda olúpeme, nakrájame na malé kocky a vložíme do misky. Pridáme cibuľku nakrájanú na kolieska, bylinky, horčicu, med a citrónovú šťavu. Dochutíme soľou a čiernym korením a premiešame.
  • Vykysnuté cesto na pomúčenej pracovnej ploche rozdelíme na 10 dielov. Z každého dielu vytvarujeme guľôčku a nanesieme ju na plech vyložený papierom na pečenie. Vložíme do rúry predhriatej na 180 °C a pečieme asi 35 minút.
  • Pečivo necháme vychladnúť. Potom ho pozdĺžne rozkrojíme a pomocou lyžičky na povrch nanesieme náplň.
  • Prikrášlime plátkom lososa a vetvičkou kôpru.

 

TIP: Na spestrenie môžeme polovicu mištičiek ozdobiť namiesto lososa parmskou šunkou.

 

FOTO: droetker

—————

Späť


Komentár

Neboli nájdené žiadne príspevky.

Pridať nový príspevok


Kontakt

magazín Doma a Rada